Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Gyurta Dániel csak azért sem jelenti ki, hogy visszavonul

A sportdiplomáciai karrierjén túl a medencében régi önmagát szeretné viszontlátni.

MN
2018. 02. 16. 7:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi hónapokban ugyanazt a kérdést mantrázta több lap is Gyurta Dániel kapcsán: mikor fogja bejelenteni visszavonulását. Korábban az úszó elmondta a sportnapilapnak, hogy egyelőre nem tudja az időpontot. Később Sós Csaba kapitány is megerősítette, hogy négyszemközt abban maradtak, Gyurta folytatja, s majd az országos bajnokság után, az eredményei tükrében fognak visszatérni arra, mik az esélyei a válogatottban.

Az olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel a riói olimpián és a tavalyi budapesti világbajnokságon is csalódást keltő időeredményekkel jelentkezett korábbi teljesítményéhez képest. Viszont Phjoncshangba elutazott, ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának a tagja, és fontos diplomáciai teendői akadtak a téli játékokon. A Nemzeti Sport itt kapta el egy interjúra.

„Sós Csaba a kapitánnyal abban maradtam, hogy ha otthon leszek, újra megbeszélünk mindent, például azt, hogy az augusztusi Európa-bajnokságra vagy inkább a decemberi rövid pályás vébére készülök fel. Esetleg mindkettőre” – fejtette ki. Ebből az következik, hogy folytatja élsportolói karrierjét.

Mint elmondta, a NOB bizottsági tagjaként nyugodtan bejelenthetné, hogy vége, de nem tervez ilyet.

„Nem azért nem engedem el, mert fájna elengedni, hanem azért, mert nem akarom. ( ) Magamban még mindig a versenyzőt látom” –

magyarázta Gyurta. Hozzátette, a tavalyi vb-tizenhetedik hely nem volt reális, ő ennél sokkal jobb eredményeket mutatott a verseny előtt.

Annyi bizonyos, hogy az úszást a sportdiplomáciai feladatai mellett kívánja végezni, ami saját bevallása szerint is igen nehéz út.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.