Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Hanga Ádám: nem készültünk a kupagyőzelemre, pezsgő sem volt az öltözőben

Váratlanul nyerte meg Hanga Ádám csapatával a spanyol Királyi Kupát.

MTI
2018. 02. 19. 18:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerint a Barcelona egyáltalán nem készült arra, hogy megnyeri a kosárlabda spanyol Király Kupa hétvégi nyolcas döntőjét, és még pezsgő sem várta őket az öltözőben.

A katalán gárda a Baskonia, majd az elődöntőben a házigazda Gran Canaria legyőzése után a vasárnapi döntőben 92-90-re verte a Real Madridot. A magyar légiós – aki első trófeáját szerezte Spanyolországban – 28 és fél perc alatt 12 pontot dobott és három lepattanót szerzett, mielőtt a hajrában kipontozódott.

„Mi magunk sem vettük komolyan, hogy nyerhetünk, pezsgő sem volt az öltözőben, a bajnoki pólók is már csak a buszon kerültek elő” – mesélte a 28 éves játékos a Kossuth rádió hétfői, Sportvilág című műsorában.

„Meglepetéscsapatként győztünk Las Palmasban, mert igaz, hogy mi vagyunk a Barcelona, de tudjuk, hogy mik történtek az elmúlt hónapokban, és edzőváltás is volt tíz nappal ezelőtt” – mondta.

Kipontozódásáról szólva a magyar kosaras kifejtette, végig nagyon keményen védekezett, a szlovén Luka Doncic őrzése volt a feladata, és a hajrában kellemetlen volt látni a kispadról, ahogyan a madridiak visszazárkóztak, ezért még a törölközőjét is a fejére tette. Később aztán annál boldogabb volt, amikor levághatta emlékként a két hálót a gyűrűkről, ezeket a többi trófeához hasonlóan a nagypapája budapesti otthonában szándékozik majd elhelyezni.

Hanga Ádám családja mellett köszönetet mondott menedzserének, Lóránt Andrásnak is:

„Nagyon régóta dolgozunk együtt, és már ő is családtag számomra. Amikor jöttünk vissza Las Palmasból a chartergéppel, és kértem, hadd jöhessen velem, kérdezték, hogy családtag-e, én pedig mondtam, hogy teljes mértékben” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.