Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Kilenc éve történt Veszprémben a Cozma-gyilkosság

Pesic és Sesum újra válogatott lett, a Pesicet kórházba szállító Vilovszki már a magyar csapat tagja.

MN
2018. 02. 08. 16:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc éve ezen a napon gyilkolták meg Veszprémben, a Patrióta lokál előtt Marian Cozmát, a helyi kézilabdacsapat közkedvelt román beállóját. A támadók a horvát Ivan Pesicet vesén szúrták, a szerb származású Vilovszki Uros – aki magyar válogatottként vett részt a 2018-as Eb-n – a hátán vitte a kórházba. Annak idején Vilovszki erről nem szívesen beszélt, három éve azonban egy interjúban elmesélte a tragédia részleteit az Origónak. A kapus később egy vesével folytathatta a pályafutását, jelenleg is tagja hazája válogatottjának.

Súlyos fejsérülést szenvedett a Cozma-gyilkosságnál Zarko Sesum, a Veszprém szerb irányítója is. Felépülése után ő is folytathatta a kézilabdát, visszatért a nemzeti csapatba.

Mint arról decemberben beszámoltunk, a meggyilkolt Cozma családjának története párhuzamba állítható a szintén roma támadásban elhunyt Szögi Lajos családjáéval: a kártérítés mindkét esetben elmaradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.