Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Liuék húga itthon egy egész iskolával szurkolta ki testvérei aranyát

A Gyakorló Jégcsarnokban megkönnyezték a gyerekek az első magyar téli olimpiai győzelmet.

Arday Attila
2018. 02. 22. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy iskolára való diák gyűlt össze tanulás helyett pénteken ebédidőben a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, de ezt bocsássuk meg nekik, hiszen kiszurkolták az első magyar téli olimpiai győzelmet. A Digi Sport riportja szerint az aranyérmes húga, Liu Léna és Liu Shaoang barátnője, Diószegi Kata igencsak megkönnyezte a csodálatos diadalt.

„Én örültem volna már egy negyedik helynek is – mondta Diószegi Kata. – Már attól boldog voltam, hogy A döntőt futottak. Hihetetlen, hogy arany! Így, hogy az egész iskola kint volt, nagyon éreztük, hogy mindenki szorít nekik, mindenki velük van.”

Barátjára, Shaoangra, „művésznevén” Ádóra térve elmondta: „Lehet, hogy kap egy kis Legót, úgyis nagyon szereti. Lehet, hogy meglepem valamivel.”

Shaoang és Shaolin Sándor bájos húga, Liu Léna hozzátette: „Tényleg nagyon jó volt ez a verseny. Főleg, amikor elesett a koreai, akkor minden esélyünk megvolt egy éremre. Erre szerintem nincs szó. A legjobb szó a fantasztikus. És tényleg nagyon jó, hogy mindenki szurkol nekik, ezt ők is érzik.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.