Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Meghalt a legidősebb olimpiai bajnok

Életének 101. évében elhunyt a bahamai Sir Durward Knowles.

MTI
2018. 02. 26. 10:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életének 101. évében elhunyt a bahamai Sir Durward Knowles, aki közel két éven keresztül volt a legidősebb élő olimpiai bajnok. Halálával a nyári játékokon bajnokok között jelenleg a 97 esztendős Keleti Ágnes a legidősebb.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó Insidethegames.biz oldal hétfői tájékoztatása szerint az olimpiai és világbajnok vitorlázó a múlt hét elején került kórházba és szombaton veseelégtelenségben hunyt el.

Knowles 1917. november 2-án született Nassauban. Nyolc olimpián vett részt, legutóbb 1988-ban Szöulban, amikor a megnyitón ő vitte a bahamai zászlót.

Első olimpiáján, 1948-ban, Londonban még brit színekben indult, azonban nyolc évvel később, Melbourne-ben már a bahamai csapat tagjaként lett bronzérmes csillaghajóban. Szülőhazája első olimpiai érmét szerezte Sloan Farrington társaként. Tokióban – már Cecil Cooke-kal – ugyancsak abban a hajóosztályban olimpiai aranyérmes lett.

Knowles előtt Tarics Sándor volt a legidősebb élő olimpiai bajnok, a magyar vízilabdázó 102 évesen, 2016 májusában hunyt el.

Jelenleg a 97 éves Lydia Wideman a legidősebb olimpiai bajnok, a finn síelőnő közel nyolc hónappal született korábban, mint az ötszörös aranyérmes tornász Keleti Ágnes.

A legidősebb élő olimpiai érmes a 98 éves svéd atléta, Folke Alnevik, a legidősebb élő olimpikon pedig a 103 éves amerikai kajakos, John Lysak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.