Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Meglepően simán győzte le az olaszokat a magyar jégkorong-válogatott

Nemzeti együttesünk 4-1-re legyőzte a világbajnoki rivális olasz csapatot a katowicei felkészülési tornán.

MTI
2018. 02. 17. 18:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re legyőzte a világbajnoki rivális olasz csapatot a katowicei felkészülési torna szombati játéknapján.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata Sárpátki Tamás éles szögből leadott lövésével szerzett vezetést a 12. percben, a második harmadban egyenlítettek az olaszok. A záró felvonásban azonban nem hagyott kétséget a győztes kiléte felől a magyar együttes, a kazahoknak is betaláló Sofron István, valamint Galanisz Nikandrosz és Miskolczi Márk is gólt szerzett.

A világbajnokságon a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, a feljutó Nagy-Britannia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele április 22-e és 28-a között a Papp László Budapest Sportarénában.

Az első két helyezett feljut a tizenhatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Eredmény, Négy Nemzet Torna, 2. forduló (a magyar szövetség honlapja szerint):
Magyarország–Olaszország 4-1 (1-0, 0-1, 3-0)
magyar gólszerzők: Sárpátki (12.), Sofron (48.), Galanisz (51.), Miskolczi (59.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.