Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Műszívvel tartották életben a tizenegyszer újraélesztett focistát

Az orvosok szerint nem szenvedett maradandó károsodást.

MN
2018. 02. 02. 21:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Műszívvel tartották életben az a 16 éves dabasi focistát, aki múlt hét csütörtökön esett össze meccs közben a pályán, Kakucson. Vasárnap arról írtunk, hogy a fiatalt a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán mesterséges kómában tartják, állapotát stabilnak mondták az orvosai. Mint később kiderült, egy igen ritka, veleszületett koszorúérbetegség miatt lett rosszul. A szívklinika vezetője csodának minősítette, hogy túlélte a futballista, hiszen összesen tizenegyszer kellett újraéleszteni. Az orvos 26 éves pályafutása alatt még nem találkozott hasonló esettel.

Duhaj Ádám miután gólt lőtt, 2 perccel a meccs vége előtt jelezte, hogy elhagyná a pályát, mert nem érzi jól magát. A kispad felé menet a kapu mögött összeesett. A helyszínen hétszer élesztette újra egy szabadnapos mentős, majd még kétszer a mentőautóban is szükség volt az életmentő műveletre.

A klinika igazgatója, Merkely Béla elmondta, hogy a szívkatéterezéskor látták, hogy a fiatalnak veleszületett betegsége van, mely a fokozott terhelés miatt jelentkezett. A műtét után néhány nappal, mikor már stabilizálni tudták az állapotát, eltávolíthatták a műszívet.

Az FC Dabas a Facebookon Veled vagyunk, Ádi! feliratú képpel üzent a sportolónak. Dabas város szintén a közösségi oldalon írt bejegyzést: „Ádám, te pedig egy igazi harcos vagy! Az egész város szorít neked.” Az orvosok szerint a labdarúgó néhány hét múlva elhagyhatja a kórházat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.