Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Négy magyar arany az első evezős ergométeres vb-n

Az egyesült államokbeli Alexandriában rendezett bajnokságon összesen hat magyar érem született.

MN
2018. 02. 19. 8:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar versenyzők hat érmet, közte négy aranyat nyertek az első hivatalos evezős ergométeres világbajnokságon, amelyet szombaton és vasárnap az egyesült államokbeli Alexandriában rendeztek. A Juhász Adrián, Simon Béla, Bogár Zoltán és Szabó Márton alkotta magyar együttes a verseny honlapjának tájékoztatása szerint a második lett a 2000 méteres csapatversenyben. Egyéniben a 2000 méteren induló Juhász a 12., míg Simon a 22. helyen végzett. Szeptember végén a Simon, Juhász duó – Kolláth Vandával kiegészülve – a kormányos kettesek mezőnyében világbajnok lett a floridai Sarasota-Bradentonban. Az egység a magyar evezőssport negyedik vb-aranyérmét szerezte meg.

„Vegyesek az érzések, igazából egyikünknek sem ment a pálya. Pedig az utóbbi hetekben kifejezetten jó erőben dolgoztunk mind a ketten, de ezt most az egyéni versenyen nem tudtuk megmutatni” – nyilatkozta az MTI-nek Simon Béla. Hozzátette: ezzel együtt sem elégedetlenek, mert tudják, hogy milyen munka van mögöttük, amely a vizes szezonban biztos érződik majd rajtuk.

„Az egyéni után volt a csapatverseny, ami miatt valójában kimentünk. Erős csapatot alkottunk, jól is ment mindenkinek, de az ukránok sajnos nálunk is jobbak voltak. Így be kellett érnünk az ezüstéremmel, ami azért egy vb-n nem olyan rossz eredmény” – hangsúlyozta a Pénzügyőr versenyzője. Bogár 500 méteren megnyerte a 30–39 év közöttiek küzdelmét, míg Szabó az U23-as mezőnyben ugyancsak 500 méteren új egyéni csúccsal második lett.

A magyar szövetség Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a paraevezősök három világbajnoki aranyérmet nyertek és egy ötödik helyezést szereztek. Pető Zsolt PR 1, Nagy Ráhel PR 2 kategóriában lett 2000 méteren aranyérmes. Tóth Balázs pedig az 1000 méteres távon PR 3 ID kategóriában végzett az első helyen. Polyák Norbert Zsolt PR 3 kategóriában 2000 méteren az ötödik lett.

Az ergométeres magyar bajnokságot a hét végén Győrben rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.