Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Négy másodpercen múlt Nagy Lászlóék győzelme

Elképesztő csatát hozott a Flensburg–Veszprém meccs a BL-ben.

Gabay Balázs
2018. 02. 25. 17:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig különleges hangulatot kölcsönöz egy rangadónak, ha a vendégcsapat kispadján olyan edző ül, aki újdonsült játékosaival ugyanazon taktikát alkalmazva győzne, amellyel sokszor győztesnek bizonyult a régiekkel. Ljubomir Vranjes Flensburgban akkor ért a csúcsra a Bajnokok Ligájában, mikor a csapat vezetői nem is reménykedtek benne: 2014-ben a négyes döntő legkevesebbre taksált klubjaként győztek. Ők akkor negyedszer próbálkoztak, a Veszprém először játszott a négyes döntőben, s negyedik lett.

Vasárnap a svéd tréner immár a magyar csapat kispadján próbálkozott sikerre vinni a rohanásos, minél kevesebb cserére alkalmazott felfogást. Az első kilenc magyar gólból hatot a szélsők szerezték (Manaszkov és Gajic), odaát az északiak villogtak (Glandorf, Toft Hansen). Ez kevéssé meglepő egy olyan csapatban, ahol Kentin Mahén kívül mindenki norvég, svéd, német vagy dán nemzetségű.

Mikler Roland halmozta a bravúrokat, így tudott háromgólos hátrányból visszakapaszkodni a Veszprém (11-11). A Bundesligában pillanatnyilag harmadik Flensburg, melyet a Vranjes keze alatt Bajnokok Ligáját nyerő Maik Machulla edz, meglépett egy-két góllal a második félidőben, de a Veszprém ott lihegett a nyakában.

Vranjes rotációja bejött, a Gajic helyére a jobb szélre érkező Marguc tíz perc alatt három góllal tette le a névjegyét, s a januárban érkezett Bundesliga-gólkirály Nenadic is eredményes volt. Lékai a második félidő felénél orrtörés miatt kiállt. A Veszprém kulcspillanatban, öt perccel a vége előtt vezetett újra kettővel (28-30) Gajic büntetőjével. Végül sajnos kiszórták az önmagához mérten gyengén kézilabdázó Nagy Lászlót másfél perccel a vége előtt, a szenzációsan játszó Glandorf pedig négy másodperccel a vége előtt kilőtte a ficakot. 31-31 a vége. 

A Veszprém a Bresztben óriási meglepetésre elbukó PSG mögött továbbra is második helyen áll a B csoportban, ugyanannyi, 16 ponttal követi a Flensburg.

férfi BL, csoportkör, 13. forduló, B csoport:
Flensburg-Handewitt (német) - Telekom Veszprém 31-31 (16-16)
a Veszprém gólszerzői: Gajic, Marguc 5-5, Manaszkov, Ilic 4-4, Tönnesen 3, Nilsson, Nagy L., Blagotinsek, Nenadic, Lékai 2-2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.