Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Nem sok hiányzott a Szegednek a BL címvédője ellen

A Mol-Pick Szeged négy góllal kikapott a macedón Vardar otthonában.

MTI
2018. 02. 18. 18:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szegediek közül Balogh Zsolt, valamint a szlovén Matej Gaber és az orosz Szergej Gorbok nem szerepelhetett sérülés miatt, a horvát Marin Sego viszont visszatért a keretbe.

A Vardar kezdett jobban, de a vendégek sorozatban háromszor voltak eredményesek, és az ötödik percben átvették a vezetést (3-4). A Szeged a folytatásban is lendületesen, taktikusan, pontosan kézilabdázott, de a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban (16-14).

A második félidő elején tovább növelte előnyét a Vardar (19-15), de ekkor még nem dőlt el a meccs, hiszen a magyar csapat védekezésben és támadásban is javult, és a 47. percben minimálisra csökkentette a különbséget (25-24). Ezt egy ideig tartani tudta a Szeged, sőt 30-29-nél kétszer is az egyenlítésért támadott, ám nem járt sikerrel. A hajrában ismét többet hibázott a vendégcsapat, amely végül pont nélkül maradt a macedón fővárosban.

A mezőny legeredményesebb játékosa a macedón csapat orosz balszélsője, Timur Gyibirov volt, aki 12 lövésből 11 gólt dobott.

A szegediek jövő szombaton a horvát PPD Zagreb együttesét fogadják a BL csoportkörében.

BL, férfiak, csoportkör, 12. forduló, A csoport:
Vardar (macedón) – Mol-Pick Szeged 34-30 (16-14)
a Szeged gólszerzői: Srsen 6, Zsitnyikov, Källman 5, Sigurmannsson 4, Skube, Bánhidi 3, Sostaric, Thiagus Petrus 2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.