Női kézi: ötmilliós bírságot kapott a DVSC

A klub a büntetést túlzónak tartja, fellebbez a határozat ellen.

MTI
2018. 02. 07. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni klub honlapjának szerdai beszámolója szerint az MKSZ a január 20-án Érden lejátszott Magyar Kupa-mérkőzés miatt szabta ki a súlyos büntetést.

„A DVSC Kézilabda Kft. vezetése a rasszista megnyilvánulásokat elítéli, s minden eszközzel megpróbálja elérni, hogy a jövőben mérkőzéseinken ne forduljon elő hasonló eset” – áll a közleményben. Hozzáteszik, hogy a szankcionált események nem hazai pályán történtek, azaz nem a debreceni klub volt a mérkőzés rendezője, így semmilyen ráhatásuk nem volt a rendbontás megszüntetésére.

„Klubunk a büntetés tényét elfogadja, ám annak mértékét túlzónak tartja, hiszen hasonló súlyosságú büntetés példa nélkül áll a magyar kézilabdázás történetében. A DVSC Kézilabda Kft. a határozat ellen fellebbezéssel él” – szögezik le.

A szankció a másodfokú határozat után lép életbe, így a zárt kapus meccsekre vonatkozó döntés a debreceniek következő két hazai találkozóját, a Győr és a Kecskemét elleni mérkőzéseket nem érinti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.