Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Pécsett több mint kétezren köszöntötték az olimpiai bajnokokat

A két pécsi gyorskorcsolyázót ki is tüntette a város.

MTI
2018. 02. 26. 19:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétezer ember köszöntötte hétfő este a baranyai megyeszékhelyen Knoch Viktort és Burján Csabát, a phjongcshangi téli játékokról hazatérő olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyaváltó pécsi tagjait.

A Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban megtartott eseményen Páva Zsolt (Fidesz–KDNP) polgármester és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. vezérigazgatója méltatta a gyorskorcsolyázók sporttörténelmi teljesítményét. A közönség „Szép volt, fiúk!” rigmusokkal köszöntötte a két olimpikont.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, összeállítású csapat az 5000 méteres váltóban elért győzelmével Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét – egyúttal 1980 óta az első érmét – szerezte.

Vári Attila úszó, valamint Konkoly Zsófia és Sors Tamás paraúszók olimpiai és paralimpiai helyezéseire utalva azt mondta: a PSN a sportegyesületek között egyedülálló módon immár téli, nyári és paralimpiai éremmel is büszkélkedhet.

Burján Csabát és Knoch Viktort a pécsi közgyűlés Pro Civitate díjával tüntették ki, az olimpiai bajnokok egyúttal két – egy helyi autókereskedő jóvoltából a részükre tartós használatra bocsátott – Toyota C-HR típusú személyautó indítókulcsát is átvehették.

A gyorskorcsolyázók edzőit és szüleit a PSN emlékplakettjeivel tüntették ki az eseményen, amelyen többek között pécsi sportolókról készült fotósorozatokat vetítettek.

Hősként fogadták Prágában Ledeckát

Hősként fogadták Prágában Ester Ledeckát, aki két különböző sportágban, alpesi síelésben és hódeszkázásban is aranyérmet nyert a vasárnap zárult phjongcshangi tél olimpián.

A cseh főváros főterén összegyűlt tömeg hétfőn „Ester! Ester!” kiáltással éltette Ledeckát, akinek a nevét az egész világ megismerte, amikor esélytelenként megnyerte a női szuperóriás-műlesiklást, hogy néhány nappal később erősebb számában, a hódeszkázás párhuzamos óriás-műlesiklásában is a legjobbnak bizonyuljon.

„Nem változtam semmit. Csak annyi a különbség az olimpia előtti énem és a mostani között, hogy van két érem a nyakamban, és ennyien itt vagytok” – mondta az ünneplő rajongók előtt a 22 éves Ledecká, az első sportoló, aki ugyanazon a téli olimpián két különböző sportágban is aranyérmet szerzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.