Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Rakonczaynak Guinness-rekordot érne Nagy-Britannia megkerülése

A világ legkeményebb evezősversenyén, a viadal története során először indul magányosan a magyar kenus.

Gabay Balázs
2018. 02. 09. 9:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Először, egyedül, magyarként , a világ legkeményebb evezősversenyén” – ezzel a Facebook-bejegyzéssel adta hírül Rakonczay Gábor, hogy elindul a GB Row 2018-on. A verseny honlapja a világ legbrutálisabb evezős viadalaként aposztrofálja a kihívást, ami valóban nem egy gyaloggalopp. Nagy-Britanniát kell körbeevezni, melynek északi partvidékén egészen kegyetlen időjárási körülményekkel szembesül az ember. A táv 2000 mérföld, az indulók nem vehetnek igénybe külső segítséget, megállás nélkül kell célba érniük.

A verseny honlapja büszkén közli, hogy Rakonczay Gábor elsőként próbálkozik meg egyedül a táv teljesítésével. Ha ez sikerülne neki, bekerülne a Guinness Rekordok Könyvébe. – Ez idáig csak páros és négyfős csapatok indulhattak a szigetkerülő versenyen. Idén viszont én is rajthoz állok, hogy szembenézzek önmagammal, a sporttársakkal és az Északi-tengerrel – írja a sportember.

Egy kis kedvcsináló:

A rajt 2018. június 1-jén lesz, a Tower Bridge alól indulnak a kenuk; a magyar versenyző saját építésű evezőssel vág neki az útnak.

Rakonczay Gábor több világrekordot is tart: 2008-ban akkori feleségével, Viktóriával 51 nap alatt evezett Tűzhangya nevű hajójával a Kanári-szigetekről Antiguára. 2012-ben egyedül ismét rekordot állított föl az Atlanti-óceán átevezésekor, 61 nap alatt tette meg a fenti utat Vitéz névre keresztelt kenujával, melyet Fa Nándor tervezett és épített.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.