Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Szerb kézis botrány: kivágták az alkoholistának bélyegzett kapitányt

Jovica Cvetkovicsról játékosai azt állították, ivott, nem jelent meg edzésen, s verekedett.

Gabay Balázs
2018. 02. 28. 8:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirúgta a szerb szövetség a férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitányát, akiről botrányos állításokat tettek nemrégiben játékosai, s ő is hasonlóan vélekedett övéiről. Az ügyről a Handballplanet.com számolt be kedden. Jovica Cvetkovics azt állította egy szerb lapnak, hogy több játékosa, a szövetség elnöke, s alelnöke éjszakai bárokban múlatta az időt a januári Európa-bajnokságon, ahol a 12. helyen végzett a csapat. Közlése szerint a szövetség nem adott pénzt videóelemzőre, és az Eb előtti egészségügyi vizsgálat is akadozott.

A játékosok erre azzal reagáltak, hogy Cvetkovics rengeteget italozott a tornán, több mint ezer euró értékben rendelt szeszes italokat a szállodában, ahol laktak. Emellett nem jelent meg edzéseken, összekeverte a kézilabdázók klubcsapatait, és tettlegesen bántalmazta egyik játékosát.

A szerb szövetség vezetéséből mindössze egy ember szavazott arra, hogy maradjon, így távoznia kell. Érdekesség, hogy a szerb lapok Vladan Maticsot emlegetik lehetséges utódjaként, aki jelenleg a Tatabánya edzője.

A szerb válogatottnál nem ez az első eset, hogy ellentétek feszülnek a játékosok és a szövetségi kapitány között. A korábbi tréner, Dejan Perics idején a csapat két legjobbja, a veszprémi Momir Ilics és a Kielben játszó, korábban szintén Veszprémben kézilabdázó Marko Vujin nem akarta felhúzni a nemzeti mezt a kapitány személye miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.