Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Veszprémbe szerződött a világklasszis dán beálló

René Toft Hansen, a dán válogatott beállója egy évre írt alá a Telekom Veszprémhez.

MN
2018. 02. 28. 9:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

René Toft Hansen, a dán válogatott beállója egy évre írt alá a Telekom Veszprémhez, és 2018. július 1-jétől lesz hivatalosan a csapat játékosa – olvasható a klub honlapján.

„Nagyon örülök, hogy a Veszprémhez igazolhatok. Már 6 éve Kielben játszom, és bár izgalmasak voltak az itt töltött évek, bármikor, amikor Veszprémben játszottunk, lenyűgöző hangulat fogadott. Szerettem ott játszani. Azt gondolom, hogy a csapatnak és nekem is ugyanazok a céljaink. Én nem nyertem még Bajnokok Ligáját, és a Veszprém is az első győzelmére hajt. Ez döntően hozzájárult a hozzájuk való igazolásomhoz” – mondta a játékos.

Életrajz 

A két méter magas, 110 kg súlyú dán beálló- és védekezőspecialista 1984. november 1-jén született Rybjergben. Profi pályafutását a Viborgban kezdte, ahol 2003 és 2007 között játszott, majd következett a KIF Kolding 2007 és 2010 között, ahol először ünnepelhetett dán bajnoki címet. 2010-ben az AG Köbenhavn csapatába tette át székhelyét, ahol mindent megnyert, amit a dán pontvadászatban lehet. Összesen két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerzett a fővárosban. 2012 óta a német THW Kiel csapatában játszik, ahol az elmúlt hat évben három Bundesliga- és egy Német Kupa-címet zsebelt be. A Bajnokok Ligájában eddig 131 gólt szerzett, valamint 2015-ben a legjobb védőjátékosnak választották a sorozatban.

A dán nemzeti csapatban 135 alkalommal szerepelt, és 196 gólt szerzett. Válogatott szinten a világbajnokság kivételével mindent megnyert René, hiszen 2012-ben Európa-bajnok, 2016-ban pedig olimpiai bajnok lett hazájával. Emellett 2005 junior világbajnoka volt Magyarországon – írja a bakonyi csapat hivatalos honlapja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.