Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Legyőzője fennakadt a doppingteszten: Lőrincz Tamás vb-ezüstérmes

Kicsit potyaízű így a dolog, azért persze örül – mondta a magyar birkózó.

MTI
2018. 03. 01. 12:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) csütörtökön értesítette a magyar szövetséget arról, hogy a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Csekirkin a vb-n doppingvétséget követett el, ezért törölték az eredményét, és a szabályok szerint az ott szerzett második helyét az ő ágán harmadik versenyző kapja meg.

„Kicsit potyaízű így a dolog, kevesebbet jelent, jobb lett volna vb-döntőt birkózni, de azért nem fojtom magam a kádba” – reagált a hírre Lőrincz, aki emlékezetes meccsen, egy nem mindennapi hiba miatt kapott ki az orosztól, ugyanis a második menetben, 2-1-es vezetésénél saját magát gáncsolta el. „Az elődöntőben olyan iramot diktált az orosz, hogy nehezen bírtam, uraltam ugyan a meccset, elég volt egy hiba, és kihasználta. Azért persze örülök az ezüstnek.”

A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar birkózó ezzel karrierje legjobb vb-eredményét érte el, ugyanis korábban egy bronza volt világbajnokságokról.

A londoni játékokon második a balul sikerült riói olimpia után súlycsoportot váltott, s tavaly már 66 helyett – rögtön két kategóriát ugorva – 75 kilogrammban szerepelt. Első 75 kilós éve kimagasló volt, hiszen a világbajnokság előtt az Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott, a harmadik helyet szerezte meg.

Az utóbbi időszakban a harmincegy éves sportoló térdsérüléssel bajlódott, de amint most elmondta, szépen gyógyul, s a tervek szerint március végén az országos bajnokságon, majd a májusi Európa-bajnokságon is szőnyegre lép.

A párizsi világbajnokságon a kötöttfogásúak 75 kilogrammos kategóriáját a szerb színekben versenyző Nemes Viktor nyerte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.