A sérülésekről szólt a Premier League rangadója

Sorrendben Ander Herrera, Juan Mata, majd a liverpooli Roberto Firmino, végül pedig Mata cseréje, Jesse Lingard is sérülés miatt hagyta el a pályát.

2019. 02. 25. 15:56
Premier League - Manchester United v Liverpool
Perl Zoltán hazai közönség előtt bizonyíthat Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok mindent el lehet mondani a Liverpool manchesteri vendégjátékáról. Futballtörténeti érdekesség, hogy már az első félidőben négy csere szakította meg a játékot, mindannyiszor sérülés miatt változtattak az edzők. Ole Gunnar Solskjaer, a hazaiak menedzsere a csere cseréjét is kénytelen volt lehozni. Sorrendben Ander Herrera, Juan Mata, majd a liverpooli Roberto Firmino, végül pedig Mata cseréje, Jesse Lingard is sérülés miatt hagyta el a pályát. Ő 18 percet töltött az Old Trafford gyepén.

A játék nem volt szívet melengető, a Liverpoolnál volt többet a labda, de a Manchester alakította ki a nagyobb helyzeteket. Gól nem született, a döntetlennek köszönhetően a Pool 1 ponttal vezet a tabellán a Manchester City előtt. A hétvégén visszatért a Tottenhambe de a Spurs váratlanul kikapott a Burnley ellen. Nagy verést kapott hazai pályán a Leicester, a klubvezetők a vereség másnapján elküldték a csapattól Claude Puelt, a tavalyelőtti bajnok kiscsapat menedzserét.

A rendes játékidőben nem született gól az angol Ligakupa döntőjében. Végül a Manchester City tizenegyesrúgások után győzött a Chelsea ellen.

Premier League, 27. forduló: Cardiff City–Watford 1-5, West Ham United–Fulham 3-1, Burnley–Tottenham Hotspur 2-1, Bournemouth–Wolverhampton 1-1, Newcastle–Huddersfield 2-0, Leicester–Crystal Palace 1-4, Arsenal–Southampton 2-0, Manchester United–Liverpool 0-0. Február 6-án játszották: Everton–Manchester City 0-2. Az élcsoport: 1. Liverpool 66 pont, 2. Manchester City 65, 3. Tottenham 60. A Ligakupa döntőjében: Chelsea–Manchester City 0-0, 11-esekkel 3-4.

Hazai terepen vigasztalódott a Juventus az Atlético Madrid elleni vereség után. A bajnoki címvédő ezúttal csapatát, a Bolognát győzte le. A magyar válogatott középpályása sajnos ezúttal sem kapott lehetőséget.

A csere cseréje, Jesse Lingard 18 percet játszott az Old Traffordon
Fotó: Reuters

Serie A, 25. forduló: Torino–Atalanta 2-0, Frosinone–Roma 2-3, Milan–Empoli 3-0, Sampdoria–Cagliari 1-0, Chievo–Genoa 0-0, Bologna–Juventus 0-1, Sassuolo–SPAL 1-1, Parma–Napoli 0-4, a Fiorentina–Internazionale 3:3. A mára tervezett Lazio–Udinese találkozót a római csapat sűrű programja miatt elhalasztották. Az élcsoport: 1. Juventus 69 pont, 2. Napoli 56, 3. Inter 47.

pályafutása 50. mesterhármasát érte el az elmúlt hétvégén. Az ötszörös aranylabdás argentin zseni a Sevillát keserítette el, kétszer is ő egyenlített hátrányban, 2-2 után egy szemtelen és elegáns átemelős góllal jelentkezett, a végén még kiosztott egy gólpasszt a barátjának, Luis Suáreznek, aki január 20. után volt ismét eredményes. A Barca megerősítette vezető helyét a tabellán, a Sevilla az ötödik a La Ligában.

La Liga, 25. forduló: Espanyol–Huesca 1-1, Sevilla–Barcelona 2-4, Getafe–Rayo Vallecano 2-1, Alavés–Celta Vigo 0-0, Athletic Bilbao–Eibar 1-0, Leganés–Valencia 1-1, Atlético Madrid–Villarreal 2-0, Valladolid–Betis 0-2, a Levante–Real Madrid 1:2. A Girona–Real Sociedad találkozót ma játsszák. Az élcsoport: 1. Barcelona 57 pont, 2. Atlético Madrid 50, 3. Real Madrid 48.

Visszavágott a Bayern a Herthának az őszi vereségért. Szeptember 28-án 2-0-ra nyert hazai pályán a berlini csapat, a „visszavágón” is jól tartotta magát, de a hajrában egy kapusbaki megpecsételte a sorsát. A Bayern kitartóan üldözi a Dortmundot, a sárga-feketék a hétvégén 3-2-re legyűrték a Leverkusent.

Bundesliga, 23. forduló: Werder Bremen–Stuttgart 1-1, Bayern München–Hertha 1-0, Freiburg–Augsburg 5-1, Mainz–Schalke 3-0, Mönchengladbach–Wolfsburg 0-3, Düsseldorf–Nürnberg 2-1, Hannover–Eintracht Frankfurt 0-3, Dortmund–Leverkusen 3-2, a Leipzig–Hoffenheim mérkőzést ma játsszák. Az élcsoport: 1. Dortmund 54 pont, 2. Bayern München 51, 3. Mönchengladbach 43.

Felsőházban a Sepsi

Az alapszakasz 25., utolsó előtti fordulója után eldőlt, hogy a Sepsiszentgyörgy biztosan a felsőházban folytatja a román bajnokságban. Az alapcél, a bennmaradás tehát máris teljesült, lehet álmodozni. A Román Kupában is, ahol a héten játsszák az egymeccses negyeddöntőket: a Sepsi OSK szerdán fogadja a kolozsvári CFR-t, a Csíkszereda pedig csütörtökön a Craiovát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.