Shiffrin nyerte a női szuper-óriásműlesiklást az alpesi sí vb-n

Az esélyeknek megfelelően az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte meg a svédországi Aréban zajló alpesisí-világbajnokság első számát, a női szuper-óriásműlesiklást, melyben az utolsó versenyén szereplő Lindsey Vonn nagyott bukott.

Forrás: MTI2019. 02. 05. 14:46
FIS Alpine Skiing World Championships 2019
epa07345431 Mikaela Shiffrin of the USA celebrates in the finish area after winning the women's Super G race at the 2019 FIS Alpine Skiing World Championships in Are, Sweden, 05 February 2019. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Fotó: JEAN-CHRISTOPHE BOTT Forrás: MTI/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres olimpiai bajnok, immár négyszeres vb-aranyérmes Shiffrin elsősorban a technikai számokban jeleskedik, ám a mostani idényben ebben a számban mind a három világkupa-viadalt megnyerte, amelyiken elindult, így ő áll a szakági pontverseny élén.

Kedden egy rövidített pályán küzdöttek a versenyzők, és Shiffrin annak ellenére is az élen végzett, hogy a pálya alsó részén nagyot hibázott.

Az érmek sorsa szoros versenyben dőlt el, a 23 éves amerikai mindössze két századmásodperccel előzte meg Sofia Goggiát, az olaszok lesikló olimpiai bajnokát és öttel a svájci Corinne Sutert.

A sportág legendás alakja, Vonn múlt heti bejelentése szerint a világbajnokság után visszavonul. Utolsó versenyén nem alakult jól az első szereplése, a pálya felső szakaszán nekiment az egyik kapunak és látványosat bukott. Az amerikai sztárt a pályamunkások szabadították ki a pályát szegélyező hálóból, majd visszaállt léceire és a közönségnek integetve lecsúszott a célba. Tervei szerint még lesiklásban áll rajthoz.

Mikaela Shiffrin idén nemcsak a technikai számokban jeleskedik Fotó: MTI/EPA/VALDRIN XHEMAJ

Az olaszoknak viszont jól sikerült a szuper-óriásműlesiklás, mind a négy indulójuk az első tízben végzett. Az öt osztrák közül ugyanakkor egyik sem: ketten kiestek, míg a szám címvédőjeként induló, 2017-ben győztes Nicole Schmidhofer 11. lett.

A tavalyi téli olimpián győztes cseh Ester Ledecká – akinek első számú sportága a hódeszka – 27.-ként zárt a 29 célba érő közül.

A világbajnokság szerdán a férfiak szuperóriás-műlesikló számával folytatódik.

Eredmények:

női szuper-óriásműlesiklás, világbajnok:

Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) 1:04.89 perc

2. Sofia Goggia (Olaszország) 1:04.91

3. Corinne Suter (Svájc) 1:04.94

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.