Nadal-Federer elődöntő lesz Indian Wellsben

Két korábbi világelső, Rafael Nadal és Roger Federer is elődöntőbe jutott az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna férfiversenyében.

Forrás: MTI2019. 03. 16. 10:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét játékos pénteki mérkőzése két szettben dőlt el: a második helyen kiemelt spanyol Nadal az orosz Karen Hacsanovot, a negyedikként rangsorolt svájci Federer pedig a lengyel Hubert Hurkaczot búcsúztatta.

Federer 12. alkalommal jutott a négy közé az Indian Wells-i tornán, amit eddig ötször nyert meg. Az elődöntő lesz a 39. egymás elleni mérkőzésük Rafael Nadallal, a jelenlegi 23-15-ös mérleg a spanyolnak kedvez.

A nőknél a világranglista hatvanadik helyén álló kanadai Bianca Vanessa Andreescu nagy meglepetésre legyőzte a hatodik helyen kiemelt ukrán Jelina Szvitolinát az elődöntőben. A fináléban a német Angelique Kerber lesz az ellenfele.

Eredmények:

férfiak, 8,36 millió dollár (2,33 milliárd forint) összdíjazás:

negyeddöntő:

Nadal (spanyol, 2.)-Hacsanov (orosz, 12.) 7:6 (7-2), 7:6 (7-2)

Federer (svájci, 4.)-Hurkacz (lengyel) 6:4, 6:4

Az elődöntőben: Thiem (osztrák, 7.)-Raonic (kanadai, 13.) és Federer-Nadal.

nők, 9 millió dollár (2,5 milliárd forint) összdíjazás:

elődöntő:

Andreescu (kanadai)-Szvitolina (ukrán, 6.) 6:3, 2:6, 6:4

Kerber (német, 8.)-Bencic (svájci, 23.) 6:4, 6:2

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.