Önbizalom és hidegvér

Kiváló formában van a Ferencváros labdarúgócsapata: az NB I legutóbbi két fordulójában előbb 4-0-ra verte a Puskás Akadémiát, majd 7-0-ra a Diósgyőrt.

Magyar Nemzet
2019. 03. 09. 15:00
null
Gorriarán (jobbra) is jól játszott a Puskás Akadémia ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiváló formában van a Ferencváros labdarúgócsapata: az NB I legutóbbi két fordulójában előbb 4-0-ra verte a Puskás Akadémiát, majd 7-0-ra a Diósgyőrt, és a listavezető ma este az MTK ellen a 215. örökrangadón folytatná a sorozatát. „Egyben van a csapat, kiváló az összhang közöttünk, a legfontosabb az, hogy ez-az megmaradjon, akkor sokra lehetünk képesek.

Komoly önbizalommal rendelkezünk, de nem szabad elszállnunk. Minden találkozón meg kell őriznünk a hidegvérünket” – nyilatkozta az FTC honlapján Fernando Gorriarán, aki nehéz meccsre számít az MTK ellen. A kék-fehérek az előző fordulóban gól nélküli döntetlent játszottak Újpesten, a tabellán a hetedikek, a kiesőzónától és a dobogótól is tisztes távolságra vannak, így különösebben nem kell izgulniuk.

Gorriarán (jobbra) is jól játszott a Puskás Akadémia ellen
Fotó: Mirkó István

A két csapat eddig lejátszott 214 mérkőzésmérlege egyébként ferencvárosi fölényt mutat: 88 győzelem, 48 döntetlen, 78 vereség, 343 lőtt és 328 kapott gól szerepel a statisztikában.

A Ferencváros csapatát hatpontos hátrányban követő, címvédő Vidi Paksra látogat. A tolnaiak az idei első négy fordulóban nem kaptak ki, múlt szombaton azonban Mezőkövesden megszakadt ez a sorozatuk. A székesfehérváriak a rossz évkezdet után sorozatban öt győzelemnél járnak, ebből három siker a bajnokság legutóbbi három fordulójában született, amelynek során az MTK-t, majd a Haladást és a Kisvárdát fektette két vállra.

Az NB I. 24. fordulójának mai programja: Debrecen–Mezőkövesd 17.00, Diósgyőr–Puskás Akadémia 17.00, Haladás–Újpest 17.00, Kisvárda–Honvéd 17.00, Paks–Vidi 17.00 (tv: M4 Sport), MTK–Ferencváros 19.30 (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.