Sopron–Szekszárd újratöltve

Vihar kíséri a női kosárlabda Magyar Kupa háromnapos döntőjét: a kedden Euroliga-negyeddöntőt játszó Sopron enyhén szólva is nehezményezi a torna időzítését, ha az edzőjén múlt volna, el sem viszi a csapatát Győrbe.

2019. 03. 02. 11:12
null
Tina Jovanovics (labdával) ellenállhatatlan volt a palánkok alatt Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyverneky, Dubei, Czukor, Dupree, Határ – Roberto Íniguez edző időszaka alatt komoly tétmeccsen talán még sohasem festett így a Sopron Basket nő kosárlabdacsapatának kezdő ötöse. Sőt, négy magyar sem volt egyszerre a pályán, csütörtökön azonban a spanyol edző a Magyar Kupa negyeddöntőjében így döntött, s a meccs közben is pihentette külföldi sztárjainak zömét. A Sopron ennek ellenére simán legyőzte a Győrt, ám a találkozó után Íniguez mester nem volt hajlandó nyilatkozni senkinek.

Az ok a torna időzítése, amely előtt roppant sarkosan fogalmazva elárulta: ha rajta múlik, el sem viszi a csapatát Győrbe. Szerinte, aki azt hiszi, hogy a játékosai a háromnapos kupadöntő után egy nap pihenéssel és egy nap edzéssel felkészülten állnak ki jövő kedden az Euroliga negyeddöntőjében a francia Bourges ellen, annak nincs fogalma az Euroliga szintjéről, de a kosárlabdáról sem. Azt mondta, a hazai versenyprogram kialakításakor a szövetség nem vette figyelembe, hogy a Sopron bekerülhet az Euroliga rájátszásába, pedig a tavalyi második hely után ez azért valószínűsíthető lett volna.

Tina Jovanovics (labdával) ellenállhatatlan volt a palánkok alatt
Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György

Erre a nyilatkozatra reagált Bodnár Péter, a szövetség főtitkára, aki közleményében azt fejtegeti, hogy nekik nemcsak egy klub érdekét kell nézniük – nincs más érdekelt a nemzetközi porondon –, a Sopron eddigi eredményei valamilyen szinten a szövetségnek is köszönhetők, ők tíz kérésből kilenc és felet teljesítettek, a legerősebb magyar klub bizonyíthatja tudását a Magyar Kupában is – csak éppen az nem derül ki, hogy miért nem sikerült a nem túl zsúfolt programban másik időpontot találni erre a rangos eseményre.

Amúgy a Sopron eddig bizonyította is a tudását, nem szabotálta a kupát gyakorlatilag feladott mérkőzéssel, a legjobbjait egészében vagy részben jegelve, ám a tegnapi elődöntőben már több légióst is bevetve a Diósgyőrt 72-51-re győzte le. Roberto Íniguez ezután sem beszélt mellé: „A FIBA-tól is vannak itt, és azt kérdezik tőlem, hogyan lehet így felkészíteni a játékosokat a legfontosabb párharcra, amiért egész évben dolgoztak. Nem tudok mit mondani nekik.”

A másik ágon a Szekszárd 74-64-re nyert a ZTE ellen, így megismétlődik a tavalyi finálé, amelyen akkor Sopronban a szekszárdiak hódították el a serleget. A mai döntő 17.05 órakor kezdődik, és a Duna World élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.