A játékostársak szerint Van Dijk, a szakírók szerint Sterling volt a szezon legjobbja

Virgil van Dijkot választották a játékostársak a labdarúgó Premier League legjobbjának.

Forrás: MTI2019. 04. 29. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool védője a negyedik holland futballista, aki kiérdemelte ezt a címet.

Az angol profi játékosok szervezetének (PFA) szavazásán a hatos szűkített listára még és (mindhárom Manchester City), (Liverpool) és (Chelsea) került fel.

A 27 éves Van Dijk tavaly januárban brit sajtóértesülések szerint 75 millió fontért érkezett a Southamptontól, ami a hátvédeket tekintve világrekord volt. Irányításával megszilárdult a Liverpool védelme, amely a mostani bajnokságban 19 mérkőzésen nem kapott gólt, és a legeredményesebben őrzi a kapuját.

„Az a legnagyobb megbecsülés, ha a társak, akik ellen játszol hétről hétre, az év legjobbjának választanak. Különleges érzés ez, büszke vagyok és megtisztelő, hogy nyertem” – mondta a Sky Sportsnak.

A PFA díját 1974 óta osztják ki, előzőleg 2005-ben fordult elő, hogy védő végzett az élen: akkor John Terry, a Chelsea csapatkapitánya nyert.

Az idény legjobb fiataljának járó díjat a 24 éves Sterling érdemelte ki.

Sterling a szezon legjobbja a szakírók szerint

Raheem Sterlinget, a Manchester City támadóját választotta az angol labdarúgó-bajnokság legjobb játékosának a szigetországi Futballszakírók Szövetsége (FWA).

Az angol válogatott játékos 17 gólnál és 12 gólpassznál jár a bajnokságban, nagy szerepe van abban, hogy csapata két fordulóval a vége előtt vezeti a Premier League mezőnyét, és közel áll a címvédéshez.

A szavazást nagy fölénnyel nyerte meg Sterling, aki a több mint 400 voks 62 százalékát gyűjtötte be, százzal több szavazatot kapott, mint a második A harmadik Sterling csapattársa, Sergio Agüero lett. Szintén kapott szavazatot (Tottenham Hotspur), Eden Hazard (Chelsea), Alexandre Lacazette (Arsenal), Bernardo Silva és David Silva (mindkettő Manchester City).

Az FWA hétfőn hozta nyilvánosságra szavazásának eredményét, azután, hogy vasárnap este kiderült: az angol profi játékosok szervezeténél (PFA) Van Dijk győzött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.