Fradi, Vidi: továbbra is nyolc

A győzelemért ugyanúgy három pont jár, a Ferencváros mégis fontosabb sikert aratott, mint a Mol Vidi a labdarúgó NB I 28. fordulójában. Egyrészt mert a listavezető sokkal jobban megszenvedett érte a Mezőkövesd ellen, mint üldözője az Újpesttel szemben, másrészt egy lépéssel ismét közelebb került a célja felé. Már csak öt forduló van hátra az idényből; e hét szombaton a két éllovas rangadója akár sorsdöntő is lehet.

2019. 04. 15. 7:17
null
Fotó: blog.volgyiattila.hu Forrás: Molvidi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem állíthatjuk, hogy a házon belüli eltiltását töltő Davide Lanzafame távolléte megzavarta volna a ferencvárosiakat, de azt sem, hogy a hiánya ne érződött volna. Nélküle az FTC támadójátéka sematikus, könnyen kiismerhető, nem láthattunk váratlan húzásokat. A Mezőkövesd, mondhatni, előzmények nélkül szerzett vezetést, ám azután akár nyerhetett is, a döntetlenre pedig mindenképpen rászolgált volna. Mégis kikapott. Egész egyszerűen azért, mert kihagyta a helyzeteit, a Fradi viszont kétszer is – két beadásból – betalált, így lett 1-2.

A meccs embere azonban nem Dvali vagy a győztes gólt szerző Bőle volt, hanem Iszlai Bence. A Mezőkövesd csapatkapitánya nem csak a pályán lévőknek, az egész mezőnynek példát mutatott férfiasságból. A második félidőben csúnyán ütközött csapattársával, Pillárral, ami után összerogyott, sőt a tévéfelvétel alapján egy pillanatra az eszméletét is elvesztette. Farkas játékvezető nem véletlenül adott azonnal engedélyt az ápolásra; ám Iszlai már azelőtt felpattant, hogy megvizsgálta volna a „doki”. Ennek kontrasztjaként ezen a mérkőzésen is szép számmal láthattunk szimulálást.

Iványi játékvezető is meredten figyelte, ahogy Stopira karatés mozdulattal elrúgja a labdát Zsótér elől
Fotó: Molvidi.hu

A Vidi is 2-1-re nyert, más forgatókönyv szerint. Vezetést szerzett, majd az Újpest egyenlítése után Futács első labdaérintéséből berúgta a győztes találatot, összességében megérdemelten nyertek a fehérváriak. A találkozó után Marko Nikolics vezetőedző azt emelte ki, hogy a legutóbbi tizenkét tétmérkőzéséből a csapata egyetlen döntetlen mellett tizenegyet megnyert. Dicséretes, de mit sem ér, ha a Vidi nem folytatja a sorozatot. A bajnoki hajrá csak akkor marad éles, ha a címvédő szombaton győz a Groupama Arénában, különben behozhatatlannak tekinthető a Ferencváros előnye.

Az alsóházban tovább tömörödött a mezőny. Nyert a Haladás (az MTK ellen), s két „kiesési rangadó” az utolsó pillanatokban dőlt el. A Kisvárda szabályos góllal egyenlített a Diósgyőr ellen, a Paks – Hahn Árpád – találatát Kassai Viktor viszont tévesen vette el. Múlt heti gondolatunkat továbbszőve, ha nem tartjuk lehetetlennek a Vidi előzését, akkor a tizenegyedik Diósgyőr előtt hét pont előnnyel hatodik Mezőkövesd sem érezheti magát teljes biztonságban. A Haladás hátránya pedig már csak négy pont a tizedik Kisvárda mögött. „Bennünket csak a győzelem tart életben” – jegyezte meg Horváth Ferenc, a szombathelyiek mestere. Akár Nikolics is mondhatta volna ugyanezt.

NB I, 28. forduló

Vidi–Újpest FC 2-1 (1-0), Székesfehérvár, 4457 néző, v.: Iványi. Gól: Hodzic (18.), Futács (71.), illetve Zsótér (64.)

Mezőkövesd–Ferencváros 1-2 (1-0), Mezőkövesd, 4030 néző, v.: Farkas Á. Gól: Drazic (17.), illetve Dvali (48.), Bőle (80.)

Honvéd–Debrecen 1-1 (1-1), Hidegkuti Nándor Stadion, 2128 néző, v.: Karakó. Gól: Holender (5., 11-esből), illetve Csősz (32.)

Kisvárda–Diósgyőr 1-1 (0-1), Kisvárda, 2850 néző, v.: Vad II. Gól: Seco (91.),

illetve Lucas (20., öngól). Kiállítva: Nagy G. (59.)

Haladás–MTK 1-0 (0-0), Szombathely, 3440 néző, v.: Szőts. Gól: Gaál (86.)

Paks–Puskás Akadémia FC 0-0, Paks, 850 néző, v.: Kassai

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.