Balakov lett a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Kraszimir Balakovot nevezték ki kedden a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Forrás: MTI2019. 05. 14. 20:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 53 éves szakember 2021 novemberéig, azaz a 2022-es, katari világbajnokság selejtezősorozatának végéig írt alá.

„Korszakának egyik legjobb játékosa volt. Hisz a bolgár futballban és a nemzeti együttesben” – mondta a kinevezett trénerről a bolgár szövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov, aki Balakovhoz hasonlóan tagja volt az 1994-es, egyesült államokbeli világbajnokságon negyedik helyen végzett válogatottnak. Bulgária 2004 óta nem jutott ki nagy nemzetközi tornára.

Az új szakember Petar Hubcsevtől veszi át az irányítást, aki azt követően távozott posztjáról, hogy a bolgárok két döntetlennel kezdték az Európa-bajnoki selejtezősorozatot Montenegró és Koszovó ellen.

„A válogatott szövetségi kapitányának lenni kiváltság és megtiszteltetés. Hamar meghoztam a döntést” – mondta Balakov, aki június 7-én, Csehország ellen debütál a kispadon.

A Sporting Lisboa és a VfB Stuttgart korábbi klasszis játékosa 92-szer öltötte magára a címeres mezt. Edzőként dolgozott a svájci Grasshoppers és St. Gallen, a horvát Hajduk Split, a német Kaiserslautern csapatánál, Bulgáriában pedig irányította a Csernomorec Burgasz, a Liteksz Lovecs és az Etar Veliko Tarnovo együttesét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.