Gulácsi elnapolta a bajnokavatást

Nem lett bajnok szombaton a Bundesligában a Bayern München, mivel az utolsó előtti, 33. fordulóban gól nélküli döntetlent játszott a már biztos harmadik RB Leipzig vendégeként.

Magyar Nemzet
2019. 05. 13. 14:51
RB Leipzig vs FC Bayern Munich
A Bayern támadói nem bírtak az RB Leipzig magyar kapusával Fotó: FILIP SINGER Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lett bajnok szombaton a Bundesligában a Bayern München, mivel az utolsó előtti, 33. fordulóban gól nélküli döntetlent játszott a már biztos harmadik RB Leipzig vendégeként, így a Dortmund kétpontosra csökkentette hátrányát a Düsseldorf 3-2-es legyőzésével.

A Bayern támadói nem bírtak az RB Leipzig magyar kapusával
Fotó: MTI/EPA

A tizenöt forduló óta veretlen lipcseieknél mindkét magyar válogatott labdarúgó, és végigjátszotta a rangadót, s a kapuban Gulácsi háromszor is nagy bravúrral védett. Leon Goretzka találatát pedig a játékvezető a videóbíró segítségét igénybe véve nem adta meg les miatt.

A Hoffenheim 1-0-ra alulmaradt a vendég Werder Bremennel szemben (a házigazdánál kezdett, de az 57. percben lecserélték), a Freiburg 3-0-ra kikapott Hannoverben (a vendégeknél Sallai Rolandot a második félidőre becserélték), míg a vezetőedző által irányította Hertha úgy győzött 4-3-ra Augsburgban, hogy háromszor is hátrányba került, a győztes gólt pedig Salomon Kalou a a 92. percben szerezte. Az élcsoport: 1. Bayern München 75, 2. Dortmund 73, 3. RB Leipzig 66.

Az olasz élvonal 36. fordulójában az Atalanta hazai pályán 2-1-re legyőzte a Genoát, így nagy lépést tett afelé, hogy a következő idényben – története során először – a Bajnokok Ligájában szerepeljen. A vendégeknél a cserepadról nézte végig a találkozót. További érdekesebb eredmények: Fiorentina–Milan 0-1, Cagliari–Lazio 1-2. Az élcsoport: 1. Juventus 89/35 mérkőzés, 2. Napoli 73/35, 3. Atalanta 65.

A Premier League záró-, 38. fordulójában tegnap délután azonos időpontban kezdődtek a mérkőzések, a címvédő és listavezető Manchester City a Brighton otthonában lépett pályára, míg a mögötte egy pont hátránnyal második Liverpool a Wolverhamptont fogadta. S a BL-döntős Vörösök hiába nyertek 2-0-ra, a Man. City sem hibázott, 4-1-re győzött, így megnyerte a bajnokságot.

További érdekesebb eredmények: Leicester–Chelsea 0-0, Manchester United–Cardiff City 0-2, Tottenham–Everton 2-2, Burnley–Arsenal 1-3.

Végeredmény, élcsoport:

1. Man. City 98, 2. Liverpool 97, 3. Chelsea 72, 4. Tottenham 71, 5. Arsenal 70, 6. Man. United 66

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.