Kedvező sorsolás a női kézilabda-vb-n

2019. 06. 22. 16:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedvező sorsolást kapott a magyar női kézilabda-válogatott a november 30. és december 15. között Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata a románokat kapta az első kalapból, így elkerülte az olim­piai bajnok oroszokat, valamint a világ- és Európa-bajnok franciákat. A montenegróiakat a harmadik, a spanyolokat a negyedik, a szenegáliakat az ötödik, a kazahokat pedig a hatodik kalapból sorsolták a „magyar” csoportba.

Minden csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első két-két csapat kerül az elődöntőbe. A magyar válogatott a középdöntőben a D csoport továbbjutóival találkozhat.

A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Eb-n tehát felértékelődik.

„Nem lehetünk elégedetlenek, örülök, hogy elkerültük a két legerősebb csapatot, a franciákat és a norvégokat, a stabil hollandokat, a dánokat, a mindig veszélyes szerbeket és a brazilokat is, így ezekkel a csapatokkal leghamarabb a helyosztókon találkozhatunk. A csoportunkban minden riválisunkkal szemben van győzelmi esélyünk, ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk, akár a középdöntőben is” – nyilatkozta a sorsolás után Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Szabadkártyával indulnak

Az Európai Kézilabda-szövetség döntött a női Bajnokok Ligája ­2019–2020-as kiírásának mezőnyéről. Eredetileg három magyar csapat, az FTC mellett az EHF-kupagyőztes Siófok és az Érd is pályázott szabadkártyára, közülük a bajnoki második Ferencváros kapta ezt meg. A címvédő Győri Audi ETO csapatán kívül tehát lesz még egy magyar csapat a BL-ben.

A férfiaknál a magyar bajnoki második, az előző szezonban a BL-negyeddöntőben búcsúzó Mol-Pick Szeged is megkapta a rajtengedélyt, így a Telekom Veszprém mellett indulhat a Bajnokok Ligájában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.