Alekszejev Tamarának ugrott az Eb

2019. 07. 31. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öttusa-válogatottunk párizsi edzőtáborozása során lovasedzés közben kézközépcsont törést szenvedett Alekszejev Tamara, aki így nem indulhat a jövő heti angliai Eb-n. Kállai Ákos szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a versenyző egy ugratás után a visszaérkezésnél a nyeregbe ütötte be a kezét.

„Tamara hazautazott, és a legfontosabb az volt, hogy minél hamarabb meglegyen a műtét. Ma reggel már meg is csavarozták a csontot” – mondta el a szakvezető. A májusi, székesfehérvári világkupán győztes Alekszejevnek a bal keze sérült meg, és mivel azzal vív, különösen kellemetlen a sérülése.

Ám Kállai bízik abban, hogy a szeptember eleji, budapesti vb-n már ismét bevethető lesz a válogatott alapembere. Az Eb-n, melyen a férfiaknál és a nőknél is nyolc olimpiai kvótát osztanak ki, Alekszejevet Guzi Blanka helyettesíti, mellette pedig Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és szerepel a hagyományos versenyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.