Könnyelműre vett hajrá

Ott tartunk, mint a hétfői sorsolás után: a Ferencváros valószínűleg a Dinamo Zagrebbel játszik a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a 3. fordulóban, a főtáblára jutásért. A horvát bajnok ugyan a grúz Saburtalo vendégeként még kedden nyert 2-0-ra a 2. forduló első meccsén, de a Fradi ma este elkönnyelműsködte a Valletta FC elleni mérkőzés hajráját, kiütés helyett kapott egy gólt, s 3-1-re győzött. A jövő keddi visszavágót így nem mondhatjuk formalitásnak.

2019. 07. 24. 22:11
null
A harcos Lanzafame kétszer is bevette a vendégek kapuját Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov változtatott a győztes csapaton. A Ludogorec elleni mérkőzésekhez képest – mindkettőn ugyanaz a tizenegy kezdett – kimaradt Priskin (sőt a keretbe sem került be), valamint Heister, helyettük Lanzafame, illetve az egyik új szerzemény, a bosnyák Civic kapott lehetőséget. A mindkét meccsen inkább hibáival kitűnt Ihnatenko viszont továbbra is élvezi a szerződését hétfőn meghosszabbított ukrán vezetőedző bizalmát. Nemzetközi eltiltását letöltve Szignyevics és Isael csere volt. Így állt fel tehát a Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ihnatenko – Zubkov, Skvarka, Nguen – Lanzafame. Azaz a tizenegyből csupán két magyar labdarúgóval.

A közönség azonban az eredményesség alapján ítél, s a Ludogorec elleni siker után szinte természetes, hogy ma is megtelt a Groupama Aréna, a B-közép pedig látványos koreográfiá­val és a magyar himnusszal köszöntötte a Fradit.

A Valletta FC szöglete volt az első említésre méltó esemény, s azt lehetett érezni, a Fradi nem dönti el néhány rohammal a meccset. Akadozott a támadójáték, Lovrencsicsnek becsúszva kellett menteni a saját 16-oson belül, Rebrovnak nem tetszett, ami látott, többször is csóválta a fejét. Aztán elég volt egyetlen villanás, s megszerezte a vezetést a Fradi. A 19. percben Skvarka szögletéből a máltai kapust megelőzve Dvali fejelt a bal alsóba (1-0). Néhány perc múlva Lanzafame kis híján begyötörte a labdát a máltai kapuba, de üggyel-bajjal mentettek a vendégek. Az addigi legszebb jelenetként Zubkov nagyszerűen szöktette Lovrencsicset, a beadásról Lanzafame csak néhány centivel maradt le. Harmadik próbálkozásra a különben is agilisan futballozó olasz center már betalált: Zubkov beadásánál szabálytalankodtak vele, s a büntetőt nem engedte át másnak (2-0).

A harcos Lanzafame kétszer is bevette a vendégek kapuját
Fotó: Mirkó István

Nem sziporkázott a Ferencváros az első félidőben, de 2-0-s vezetésnél dőreség lenne ezt számonkérni. A szünetben a Fradi belső csatornáján Böde Dániel értékelte a látottakat, majd Gera Zoltánnal trécselt a lelátón – egyértelmű jeleként annak, hogy nem haragban és nem végleg mondott búcsút a Ferencvárosnak. Ám a főszerep immár az utódoké a pályán. A mai mérkőzésen egyértelműen Lanzafame vitte a prímet, a második félidő elején talán már túlzottan is lazán akart megoldani egy helyzetet, de aztán annál szebb megoldással szerezte meg a harmadik gólt (3-0). Ezután már csak az lehetett a kérdés: lesz-e kiütés? Az hamar eldőlt, ha lesz is, nem Lanzafaméval, akit – Tokmackal együtt – lecserélt Rebrov; Szignyevics és Bőle jött be helyettük. (Majd Sigér Skvarkát váltva.)

A Vallettán azonban 91-esben, csereként beállva Messias segített. Könnyelmű hazai labdavesztés után a máltai akció végén ő szépített. A végén egy máltait kiállítottak, ám előtte még nagy védése is kellett ahhoz, hogy ne legyen 3-2. Kiütés helyett így mégis maradt némi izgalom a visszavágóra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.