Megint bizonyítani kell

A Ferencvárosnak nem sikerült kiütnie a párharc első mérkőzésén a máltai Vallettát (3-1), így hagyott némi izgalmat a Bajnokok Ligája selejtezőinek a második körében a visszavágóra. A magyar bajnoknak így idegenben is bizonyítania kell, hogy jobb az ellenfelénél.

2019. 07. 30. 14:33
null
Lanzafame két góllal járult hozzá a hazai győzelemhez Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nincs az a fránya gól… sima, háromgólos előny, a Vallettától négy gólt várni nulla ellenében még hazai pályán is a mese tartományába tartozik, szóval most írhatnánk, a Ferencvárosnak le kell tudnia egy kötelező meccset a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében, de a háttérben már készülhet a Dinamo Zagreb elleni párharcra.

Így azonban nem írhatjuk, mert ott az a fránya gól, az első meccs hajrájában szépített a máltai bajnok, és ahogyan befejeztük akkor a tudósítást: „Kiütés helyett maradt némi izgalom a visszavágóra.”

Ugyanakkor okkal reméljük, hogy a hangsúly a némi szóra esik: azt is nehéz elképzelni, hogy a Valletta mondjuk 2-0-ra nyerjen, és ezzel továbbjusson, ám a közelmúlt óvatosságra int, átéltünk néhány olyan eredményt, amelyet előzetesen szintén nem tudtunk elképzelni. Ezzel együtt az még mindig áll, hogy a párharc esélyese a Ferencváros – annyira, hogy ha elbukna a máltai együttes ellen, akkor kimondhatjuk, a fényes nemzetközi szereplésről szőtt álmai nem többek üres ábrándozásnál.

Erre azonban nem utal semmi jel. A klub honlapja jogosan emlékeztet arra, hogy a múlt szerdai, budapesti találkozó nagy részében a magyar bajnokcsapat akarata érvényesült. A Valletta játékosai legfeljebb agresszivitásban és keménységben vették fel a versenyt a ferencvárosiakkal, a nagyobb tudás egyértelműen a magyar együttes mellett szól.

Lanzafame két góllal járult hozzá a hazai győzelemhez
Fotó: Mirkó István

Olekszandr Zubkov, a Fradi ukrán szélsője mindezt így foglalta össze az elutazás előtt a sportnapilapban: „Jól játszottunk, kézben tartottuk az összecsapást, mindössze az első öt-tíz percben aludtunk el, és az utolsó néhány percet szúrtuk el. A hajrában kapott gól miatt szomorúak voltunk. Mentünk előre, szerettük volna megszerezni a negyedik gólunkat, kockáztattunk, így jártunk. Így is mi vagyunk a párharc esélyesei, a sorsunk a saját kezünkben van. Nincs más dolgunk, mint Máltán is megmutatni, hogy eredményesebbek és így jobbak vagyunk.”

A Ferencváros játékosai tegnap reggel 8 órakor találkoztak a Népligetben, együtt megreggeliztek, majd mentek a repülőtérre, ahonnan indulva kevéssel dél után landoltak Máltán. Az ebédet pihenő követte, majd este edzés zárta a napot a Centenary-stadionban, a ma esti mérkőzés színhelyén. A csapatból mindenki egészséges, így Szergej Rebrov vezetőedző senkit sem kényszerül nélkülözni a kezdő tizenegy összeállításakor. A tét nagy: a továbbjutóra biztosan két további kör vár az európai porondon, amelyből ha egyet megnyer, akkor az Európa-ligában, ha mindkettőt, akkor a BL-ben lesz főtáblás.

A szurkolók többsége természetesen nem tudja elkísérni a csapatot, ám nekik sem kell lemondaniuk a közös meccsnézés élményéről, a főváros IX. kerületi önkormányzata a József Attila-lakótelepen, a Nyúldombon állít fel óriáskivetítőt. Fél órával a kezdés előtt már ott lesz két fradista legenda, és Lipcsei Péter, ők kommentálják majd a látottakat.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. kör, visszavágó: Valletta FC–Ferencváros, Ta’Qali, 20.00 (tv.: Duna TV), az első mérkőzés eredménye 1-3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.