Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A Görög Szörny ellen nem volt ellenszerünk

2019. 08. 12. 11:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világbajnoki résztvevők ellen játszott, két vereséget szenvedett, de nem vallott szégyent a magyar férfiválogatott Krétán. Görögország és Irán is a hónap utolsó napján kezdődő vb-re készül, és már az is rang, hogy Magyarországot meghívták a tornára. Ivkovics Sztojan a két legjobb magyar játékos, a Barcelonát erősítő és a nyáron az olasz élvonalba szerződött Vojvoda Dávid nélkül utazott el Krétára.

Az első meccsen 5200 néző előtt a házigazda görögök voltak az ellenfelek, és a 83-59-es vereség az erőviszonyokat tekintve tisztesnek nevezhető. Különösen úgy, hogy az ellenfélnél pályára lépett Jannisz Antetokunbo, akit a Milwaukee Bucks sztárjaként az NBA legutóbbi szezonja végén a liga legértékesebb játékosának választottak. Őt nemes egyszerűséggel Görög Szörnynek becézik, most 21,5 perc alatt 19 pontig, 8 lepattanóig és számtalan blokkolásig jutott.

A második mérkőzésen öt perccel a vége előtt a magyar csapat vezetett, végül 90-82-re mégis Irán nyert. Az ellenszélről árulkodó adat, hogy a 63 megítélt büntetőből 41-et az ellenfél dobhatott.

A válogatott a héten Hamburgban vesz részt újabb tornán vb-résztvevők, Németország, Csehország és Lengyelország ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.