Rekordösszegért igazolt a Manchester United

A Manchester United labdarúgócsapata szerződtette a Leicester Citytől az angol Harry Maguire-t.

Forrás: MTI2019. 08. 05. 18:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves, húszszoros válogatott hátvéd leigazolását hétfőn, hivatalos honlapján jelentette be az együttes. Maguire hatéves szerződést kötött új klubjával, a megállapodás további egy opciós évet is tartalmaz.

A vételárat nem hozták nyilvánosságra, de az angol sajtó szerint a játékos a világ legdrágább védője lett: az értesülések szerint a manchesteriek 80 millió fontot (28,6 milliárd forintot) fizetnek a Leicesternek. Az eddigi csúcstartó a holland volt, aki 75 millió fontért igazolt tavaly januárban a Southamptontól a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolhoz.

„Örülök, hogy egy ilyen nagyszerű klubhoz szerződhetek. Ha a Manchester United kopogtat az ajtódon, az elképesztő lehetőség” – fogalmazott Maguire, aki megköszönte a Leicester City alkalmazottainak és szurkolóinak az ott töltött éveket.

A támadó Daniel James és az ugyancsak védő Aaron Wan-Bissaka után Maguire az MU harmadik nyári igazolása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.