A jövő és a múlt is találkozik szombaton

Az idén szeptember 14-én rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját a fővárosi Hősök terén, és ha minden igaz, ezúttal sikerül jó időt kifognia sportág különböző válfajainak a versenyeire.

2019. 09. 11. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyomány maga a rendezvény, és hagyomány az is, hogy a szervezők valósággal csüngenek az időjárás-előrejelzéseken: a rossz idő tönkreteheti sokak több hónapos munkáját. Az idén szeptember 14-én rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját a fővárosi Hősök terén, és ha minden igaz, ezúttal sikerül jó időt kifognia sportág különböző válfajainak a versenyeire.

Kucsera József, a rendezvény főszervezője a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy 27. éve rendezik meg a Streetball Challenge sorozatot, amelynek az idén tíz város adott otthont, és a vidéki versenyek bajnokai most mérik össze erejüket a budapesti kategóriagyőztesekkel. A 17 kategóriával valamennyi korosztályt lefedik, emellett a Budapest 3×3 kupában a fővárosi utánpótlás-egyesületek mérkőznek meg egymással.

A szervezők nemcsak a jelenre és a jövőre, hanem a múltra is gondoltak: többek között köszönteni fogják az idén 70 éves Bp. Honvéd kosárlabda-szakosztályának még élő tagjait, a klub a fennállása során 33 felnőtt férfi bajnoki címet nyert, és a nézők most olyan legendákkal találkozhatnak, mint például Gellér Sándor vagy Losonczy Árpád.

A nap egyik leglátványosabb eseménye a szombaton 12 órától kezdődő Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda-kupa, a BuDUNKpest lesz. Takács Áron főszervező tájékoztatása szerint a világ legjobb akrobatikus kosarasai érkeznek Magyarországra Szlovéniából, az Egyesült Államokból és Franciaországból, míg a hazai színeket a Face Team képviseli. A nézők látványos zsákolásokat és igazi show-t láthatnak majd.

Szalay Ferenc, a magyar szövetség elnöke rövid értékelésében kimondottan eredményesnek minősítette 2019-et. A felnőtt női válogatott nyolc közé jutott az Európa-bajnokságon, az utánpótlása is remek sikerekkel tért haza a nagy tornákról, a Sopron Basket az idén is Final Fourba jutott az Euroligában, és ismét meg is rendezhette azt, a férfiaknál a felnőttek kevéssel maradtak le a világbajnokságról, ám ennél a nemnél az utánpótlás eredményei nem adnak okot a büszkeségre. „Más mentalitású utánpótlásedzőknek kell átvenniük az irányítást, és nemcsak a válogatottaknál, hanem a kluboknál is, és nagyobb hangsúlyt kell helyezni a fizikai képzésre” – hangsúlyozta az MKOSZ első embere. Külön szólt a női 3×3-as válogatottról, amelynek komoly esélye lesz tavasszal kijutni a tokiói olimpiára.

A Magyar Kosárlabdázás Napjának a programjai szombaton reggel 9 órától, több mint 20 pályán zajlanak majd a Hősök terén.

KIESTEK A SZERBEK

A Kínában zajló férfi-világbajnokság tegnapi elődöntői közül az első hozott némi meglepetést, ugyanis a végső győzelemre is esélyesnek tartott Szerbia a négy közé jutásért 97-87-re kikapott Argentínától. A nap másik negyeddöntőjén Spanyolország végig vezetve 90-78-ra nyert Lengyelország ellen. Az argentinok a mai (13 óra, M4 Sport) Egyesült Államok–Franciaország, a spanyolok pedig az Ausztrália–Csehország (15 óra, M4 Sport) mérkőzés győztesével játszanak a döntőbe jutásért.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.