Az erdélyi- és a felvidéki magyarság is élőben láthatja a magyar-szlovák meccset az M4 Sporton

Az erdélyi és a felvidéki magyarság is élőben láthatja a hétfő este sorra kerülő Magyarország-Szlovákia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést, miután az MTVA a technikai feltételeit is teljesítette annak, hogy a kábeltévés szolgáltatók Erdélyben és a Felvidéken is sugározni tudják az M4 Sport adását.

Forrás: MTI2019. 09. 06. 23:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, már a csütörtök este lejátszott Montenegró-Magyarország barátságos felkészülési meccset is láthatták azok az erdélyi és felvidéki magyarok, akiknek van kábeltelevíziós előfizetésük.

„Hosszú folyamat végére értünk ezzel, hiszen azok után, hogy az MTVA megteremtette a pénzügyi és a jogi hátteret, most már a technikai feltételek is adottak ahhoz, hogy az Európai Labdarúgó Szövetséggel, az UEFA-val kötött szerződés értelmében az Eb-selejtezőket és a felkészülési meccseket is láthassák az M4 Sporton az Erdélyben és a Felvidéken élő magyarok, ha rendelkeznek kábeles előfizetéssel” – nyilatkozta Székely Dávid, hozzátéve, hogy „egy úgynevezett engedélyező kártyára volt szükség ehhez”, amelyet már kiküldtek a határon túlra a szolgáltatóknak.

„Azoknál a szolgáltatóknál, amelyek beüzemelték ezt a kártyát, már a csütörtök esti, montenegrói barátságos meccs is látható volt az M4 Sport élő adásában, de ha valaki nem tudta nézni ezt a találkozót, és kábeles előfizetéssel rendelkezik, az mielőbb érdeklődjön a szolgáltatójánál, hogy a hétfő esti fontos Eb-selejtezőt már élőben követhesse a televízió képernyőjén” – mondta Székely Dávid, aki kitért rá, hogy a műholdas előfizetéseknél mindezt technikailag is nehéz lenne megoldani, ráadásul az UEFA-nak arra nincsen engedélye.

Az M4 Sport csatornaigazgatója kijelentette, hogy a jövő évi labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzéseket szintén élőben követhetik az erdélyi és felvidéki nézők, a tokiói nyári olimpia eseményeit pedig – kifejezetten a magyar sportolók szereplésére és eredményeire koncentrálva – az összes Magyarországgal határos országban, ahol kábeltelevízión elérhető az M4 Sport, élőben lehet majd látni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.