Késszúrás

Élmények, amelyek elválasztanak.

2019. 09. 10. 11:16
null
Budapest, 2019. szeptember 9. Szlovák szurkolók a labdarúgó Európa -bajnoki selejtezõ E csoportjában játszott Magyarország -Szlovákia mérkõzés kezdete elõtt a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már éjfél felé ballagott az idő, a magyar-szlovák Eb-selejtező keserű élményétől törődötten ballagtam a Könyves Kálmán körúton. Egyszer csak tucatnyi tanácstalan, vérmérséklettől függően ingerült, együttműködő vagy egyszerűen csak „lefagyott” szlovák drukkerbe botlottam. Nézem őket, mi lehet a gondjuk, s észreveszem, hogy jobb oldalt a kisbuszuk első és a hátsó kereke is lapos. Megállok, megszólítom őket, mire az egyikük nem nekem, de azért felém elbőgi magát:

– Kurvi magyari!

– Én? Miért? – talán nem is mondom ki a szavakat, csak a testbeszédem árulja el a sértettségemet.

Erre mutatják, nem csupán leeresztették, hanem késsel kiszúrták mindkét abroncsot. Nem visszaszólni, hanem nyelni és segíteni kell. Ám először három-négy magyar suhancot próbálok leszerelni, akik éppen azon tanakodnak: itt jönnek a szlovákok, össze kellene verődni, s nekik esni. Már csak az kéne. Nem, mondom nekik, csendben haza kell menni.

– Miért, te szereted a szlovákokat? – kérdi a bandavezér.

– Nem, felelem, én azt nem szeretem, amikor magyarok miatt kell szégyenkeznem.

Eloldalognak. Magyarázom a szlovákoknak, száz méterre innen van egy benzinkút és egy gumiszerviz is, remélhetőleg tudnak segíteni. Lehiggadnak, a problémamegoldás mindig gyógyír a feszültségre. A benzinkutas erősen csóválja a fejét, ez bizony csere, felém súgva megjegyzi, itt, a placcon nem lesz olcsó mulatság, aztán hívja a szerelőt.

Ez már nem az én dolgom. Szégyenkezve elköszönök, az egyik szlovák ekkor már magyarul viszonozza. Élmények, amelyek elválasztanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.