Tanulópénz hazai pályán

A jó rajtot nem követte hasonló folytatás: a Ferencváros csütörtökön a Groupama Arénában 3-0-ra kikapott a nyáron kétszer is legyőzött bolgár Ludogorectől a labdarúgó Európa-liga 2. fordulójában. A vereség nem katasztrófa, de bosszantó, mert a Fradi egy teljes félidőn keresztül emberelőnyben játszhatott. A H csoport másik mérkőzésén: CSZKA Moszkva-Espanyol 0-2.

2019. 10. 03. 21:41
null
A bolgár bajnok ezen az estén a Fradi fölé nőtt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a mérkőzést megelőző nyilatkozata, a Fradi összeállítása is azt sugallta, Szergej Rebrov nem csupán szeretne nyerni, arra is játszik. Az Espanyol ellen látott csapatban három védekező középpályás (Sigér, Haratin, Ihnatenko) szerepelt, tegnap a Ludogerc ellen csak kettő (Ihnatenko kimaradt).

További változás, hogy Dvali helyett – a nemzetközi porondon először – Frimpong kapott lehetőséget. Tehát így – soraiban három magyarral – állt fel a Fradi: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér, Haratin – Zubkov, Isael, Nguen – Boli. A Ludogorecet kis túlzással csak a mez színe emlékeztette a nyáron látott gárdára, a Razgradban kifutott tizenegyből csupán Negyalkov és Marcelinho maradt hírmondónak.

A bolgár bajnok ezen az estén a Fradi fölé nőtt
Fotó: Mirkó István

Nem volt teljes telt ház, de így is közel húszezren dermedtek le az első percben: a bolgárok rögtön az első támadásukból megszerezték a vezetést.

Negyalkov beadására Lukoki érkezett a Fradi védőit megelőzve; bár Dibusz belekapott a lövésbe, de így is gól lett belőle (0-1). Optimista megközelítéssel az idegenben lőtt gól ezúttal nem számít, a taktika sem borulhatott, csak éppen a Ferencváros adott egy gól előnyt az ellenfélnek. Igyekezett is támadni, de rengeteg hiba csúszott a játékba – igaz, az ellenfélnél is. A 16. percben a Ludogo­rec kis híján növelte az előnyét, Keserü löketét azonban Dibusz bravúrral hárította. Ezután Lovrencsics beadásáról maradt le Boli kevéssel, majd Tokmac lőtt fölé úgy húsz méterről. Éledezett tehát a magyar bajnok, mégis a bolgár szerzett újabb találatot. Forster legalább harmincról, szabadrúgásból bődületesen nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe (0-2). Mégsem került már az első félidőben szinte reménytelen helyzetbe a Fradi: a bolgároktól Grigore két perc múlva megkapta a második sárga lapot, s vele a pirosat.

Szergej Rebrov csapata a második félidőben emberelőnyben egyből a kapuja elé szögezte ellenfelét. Nemcsak beadásokkal, kapura lövésekkel is próbálkoztak a fradisták, igaz, Zubkov – és különösen Blazic – kísérlete erősen célt tévesztett, majd Tokmac kétszer is naggyá tette Iliev kapust. A 63. percben tényleg eldőlt a meccs: Forster megmutatta, hogy fejelni is tud, Wanderson szögletét bólintotta be. Lehetőség eztán is volt rá, de a becsületgól is elmaradt, 3-0-ra kapott ki a Fradi, azaz hazai pályán fizette ki a tanulópénzt az Európa-ligában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.