időjárás 14°C Helga 2023. október 3.
logo

Házon belül kelt el a Vasas futballcsapata

Magyar Nemzet
2019.12.21. 09:36
Házon belül kelt el a Vasas futballcsapata

Nagy György vállalkozó, a sportlövőszövetség elnöke és Nagy Miklós, a Vasas Kubala László Akadémia többségi tulajdonosa megvásárolta Jámbor János tulajdonrészét, így mostantól közösen ők működtetik tovább a Vasas felnőttlabdarúgását. Nagy Miklós ügyvezető igazgatóként is szerepet vállal a Vasas FC életében.

Jámbor János 2016-ban kötött öt évre szóló szindikátusi megállapodást a Vasas SC-vel a felnőtt-labdarúgócsapat működtetéséről. Már a 2017–2018-as idény után, az NB I-ből való kiesést követően jelezte, hogy ha akad vevő, megválna a tulajdonrészétől, de akkor végül hatályban maradt a 2021-ig szóló megállapodás. Idén ősszel ismét felvetette, hogy idő előtt felmondaná az érvényben lévő szerződést. Ezt követően Markovits László klubelnök teljes titoktartás mellett opciós szerződést írt alá Jámbor Jánossal, amelynek értelmében az anyaegyesület előre megszabott feltételek mellett próbált meg új tulajdonost megnyerni. Azt is kikötötték, hogy a tulajdonosváltás csak Nagy Miklós jóváhagyásával és szerepvállalásával történhet meg, hiszen csak akkor működhet hosszú távon egységesen a Vasas, ha egy kézben van a futballklub és az akadémia. A köztudottan Vasas-érzelmű Nagy György színre lépésével, aki mostantól 79 százalékos tulajdonos, ez a feltétel teljesült.

Nagy György a Vasas-család berkeiből érkezik
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Markovits László, a Vasas SC elnöke először köszönetet mondott Jámbor Jánosnak azért, hogy az elnöksége 18 éve alatt kétszer is főszerepet vállalt a Vasas felnőttlabdarúgásának megmentésében és fenntartásában, majd közölte, nem szűnik meg Jámbor kapcsolata a Vasassal, hiszen továbbra is tevékeny részt vállal a Vasas Óbuda felnőtt női röplabdacsapatának működtetésében.

Nagy György nem csupán a Magyar Sportlövőszövetség elnöke, hanem az egyik legjobb magyar curlingjátékos is, 2019-ben őt választották meg az év férfi játékosának, ősszel tagja volt a világbajnokságon ötödik helyezett magyar csapatnak. Mint elmondta, mi más lehetne a célja, mint hogy a nagy múltú egyesületet régi rangjára emeljék.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.