Kockán a Madrid szezonja

Az utóbbi időben a Madrid sehogy sem tud nyerni az El Clásicón; a legutóbbi hét bajnoki összecsapásból négyet a Barça nyert meg, három döntetlenül végződött.

Ch. Gáll András
2020. 02. 29. 14:00
Copa del Rey - Athletic Bilbao v FC Barcelona
SOCCER-SPAIN-ATB-FCB/REPORT Fotó: Vincent West
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Király-kupából már mindkét óriás kiesett, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Real Madrid hazai pályán kikapott 2-1-re a Manchester Citytől, de a Barcelona sem büszkélkedhet a nápolyi 1-1-gyel. A bajnokságban a Barça két ponttal vezet vasárnapi ellenfele előtt, s ha győzne a Bernabéuban, öt pontra nőne az előnye, ami már-már behozhatatlan. Úgyhogy Zinédine Zidane csapata az utolsó szalmaszálba próbál kapaszkodni vasárnap este kilenckor, a 243. hivatalos El Clásicón. Ettől függetlenül is nagy a tét, mivel mindkét csapat 95 győzelmet számlál, tehát aki vasárnap nyer, az most az összesítésben lépéselőnybe kerül.

A szezon közben több periódusban is szemet gyönyörködtető játékot mutató Madrid a legrosszabbkor került hullámvölgybe mostanáig parádézó centerével, Karim Benzemával együtt. A Barça – a látvány alapján – egész évben hullámvölgyben van, csak éppen Messi (képünkön) néha megrázza magát – mint legutóbb az Eibar ellen, amikor négy gólt rúgott –, és elfedi a gondokat. A katalán rajongók azt hitték, a probléma Ernesto Valverde személye, de miután menesztették a baszk edzőt, és jött Quique Setién, a helyzet mit sem változott.

A vasárnapi El Clásico érdekessége, hogy soha ennyi veterán nem szerepelt a két csapat keretében, mint most. A vendégeknél nyolcan – Piqué (33), Messi (32), Busquets (31), Vidal (32), Rakitić (31), Neto kapus (30), Luis Suá­rez (33) és Jordi Alba (30) –, a házigazdánál hatan – Modrić (34), Sergio Ramos (33), Benzema (32), Marcelo (31), Kroos (30), Bale (30) – vannak túl a harmadik ikszen, a Barça átlagéletkora 27,3 év, a Madridé 26,6. Még úgy is, hogy például a vendégeknél Ansu Fati 17 és fél éves, a vendéglátóknál és Vinícius 19-19.

Az utóbbi időben a Madrid sehogy sem tud nyerni az El Clásicón; a legutóbbi hét bajnoki összecsapásból négyet a Barça nyert meg, három döntetlenül végződött.

Emlékezetes módon 2018 októberében a sérült Messi nélkül, Luis Suárez mesterhármasával 5-1-re alázta meg a Barcelona örök riválisát. Most idegenben nem várható „alázás”, de mégis inkább a katalánok az esélyesek, már csak azért is, mert Piqué bokája rendbe jött, és jelenlegi legjobb összeállításában futhat ki a pályára Quique Setién legénysége. A hazaiaknál Zidane újra bizalmat szavaz a City ellen érthetetlenül mellőzött Kroosnak, s valószínűleg Gareth Bale is ott lesz a kezdő tizenegyben.

A várható összeállítások, Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Mendy – Valverde, Kroos – Bale, Benzema, Isco. Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Lenglet – Arthur, Busquets, De Jong – Messi, Griezmann, Ansu Fati. (21.00, tv: Sport 1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.