Vaskos meglepetés: a ZTE Mezőkövesden nyert, a DVTK kiütötte a Bp. Honvédot

Öt mérkőzést játszottak le délután a labdarúgó NB I 23. fordulójából, a Ferencváros–Debrecen találkozó 19.30 órakor kezdődik.

2020. 02. 29. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt mérkőzést játszottak le délután a labdarúgó NB I 23. fordulójából, a Ferencváros–Debrecen találkozó 19.30 órakor kezdődik. Az öt meccsből kettőn is hatalmas meglepetés született. Az élre a kiesőzónába tartozó Zalaegerszeg győzelme kívánkozik, amely a harmadik helyen álló Mezőkövesd otthonában tudott nyerni. A hazai csapat tíz perccel a vége előtt tudott szépíteni, rengeteg energiát mozgósított az egyenlítés érdekében, de hiába.

Az ugyancsak a kiesés ellen menekülő Diósgyőr a Bp. Honvéd vendége volt. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám a fordulás után a DVTK remek futballal előrukkolva kiütötte a házigazdákat. Már 2-0-ra vezettek, amikor a kispestiektől Batikot kiállította a játékvezető, később Mezghraninak is idő előtt kellett elhagynia a pályát, így a kispestiek kilenc emberrel fejezték be a találkozót, és meg is kapták a kegyelemdöfést.

A papírformának megfelelően a Mol Fehérvár simán elintézte az utolsó helyen álló Kaposvárt, a házigazda már a 2. percben vezetést szerzett. Érdekesség hogy Nikolics Nemanja a visszatérése után megszerezte az első gólját. A Mezőkövesd vereségével a fehérváriak megerősítették a második helyüket a tabellán. A Kisvárda a második félidőben kerekedett felül a Pakson, a Puskás Akadémia pedig gólokban gazdag meccsen nyert 3-2-re az Újpest vendégeként, de nem Újpesten, mert a lilák a pályájuk alkalmatlansága miatt Zalaegerszegre vitték el ezt a mérkőzést.

NB I, 23. forduló: Mol Fehérvár–Kaposvár 3-0 (3-0), Mol Aréna Sóstó, 1500 néző, jv.: Farkas Á. Gólok: Bambgoye (2.), Nagy T. ( öngól, 21.). Nikolics 44.

Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1-2 (0-1), Mezőkövesd, 1600 néző, jv.: Vad II. Gólok: Cseri (11-esből, 80.), illetve Mitrović (39.), Bőle (46.)

Bp. Honvéd–Diósgyőr 0-4 (0-0), Új Hidegkuti Stadion, 3000 néző, jv.: Bogár. Gólok: Hasani (46.), Ivanovszki (70.), Molnár G. (78.), Iszlai (11-esből, 84.)

Újpest–Puskás Akadémia 2-3 (1-2), Zalaegereszeg, 1000 néző, jv.: Solymosi. Gólok: Calcan (28.), Novorhny (92.), illetve Vanecek (3.), Knežević 42.), Van Nieff (88.)

Kisvárda–Paks 2-0 (0-0), Kisvárda, 2002 néző, jv.: Andó-Szabó. Gól: Sassá (73.), Bumba (81.)

A Ferencváros–Debrecen találkozó eredménye IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.