Csányi Sándor akkor is maradt volna, ha elbukunk

Csányi Sándor harmadik ötéves ciklusát kezdheti meg a Magyar Labdarúgó-szövetség élén, és a kandidálását akkor sem vonta volna vissza, ha a koronavírus-járvány miatt végül elhalasztott Eb-pótselejtezőkön elbukunk. Az MLSZ elnöke megválasztása után exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 04. 22. 11:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csányi Sándor az MLSZ lassan százhúsz éves történetének leghosszabb ideig regnáló elnöke lehet, ha ezt az öt évet is kitölti a szövetség élén. A közgyűlésen a labdarúgás közeljövőjéről szólva a koronavírus-járvány közepette sohasem látott nehézségekről beszélt, de úgy számol, ha június tizenharmadikán folytatódhat az NB I, akkor be is fejezhetjük a bajnokságot.

– Ehhez viszont további három héttel korábban be kellene jelenteni a folytatást, május harmadik hetében, hogy fel tudjanak készülni a csapatok. Ha a kormány addig olyan döntést hoz, ami lehetővé teszi a folytatást, akkor élnénk a lehetőséggel, persze csak zárt kapuk mögött. A jelenlegi szabályok alapján azonban, ha egy játékos megfertőződik, akkor a teljes keretnek és stábnak két hétre karanténba kell vonulnia, ami viszont veszélyeztetné a további mérkőzéseket, illetve a bajnokság fair körülmények között való igazságos befejezését. Ha egyes csapatok nem tudnak kiállni, az még rosszabb, mintha a jelenlegi tabella szerint zárjuk le a bajnokságot. Erre a problémára még azokban az országokban sem nagyon találják a megoldást, ahol már tervezik a bajnokságok újraindítását – nyilatkozta Csányi Sándor.

Az MLSZ elnöke beszélt arról is, pályázott volna-e újra az MLSZ elnöki posztjára akkor, ha a végül elhalasztott Eb-pótselejtezőkön elbukunk.

– Természetes, hogy az én motivációmat is jelentősen befolyásolja, a válogatott milyen teljesítményt nyújt. De ebben a helyzetben nem vontam volna vissza a kandidálást akkor sem, ha nem jutottunk volna ki az Eb-re. A válogatott és a magyar futball helyzetét akkor sem mondhatjuk reménytelennek, ha a pótselejtezők nem lesznek sikeresek; hiszek benne, hogy a sok befektetés az utánpótlásba, a magyar futball jövőjébe, meghozza a gyümölcsét – szögezte le Csányi Sándor.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.