Fehérvárott csökkentették a fizetéseket

Ha csak pislákolva is, de egyre több életjelet ad a magyar labdarúgás. A Ferencváros egy ideje már tart edzéseket, és a héten a Mezőkövesd és a Zalaegerszeg is elkezdte a közös munkát. A Mol Fehérvár fizetéscsökkentést jelentett be, hamarosan más kluboktól is érkezhet hasonló hír.

2020. 04. 17. 9:12
A ZTE játékosai – köztük Stieber Zoltán is – labdával edzenek már Fotó: DVSC.hu/Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akad, aki még tétovázik, és olyan is, aki már belevágott. Utóbbi egyelőre három klubot jelent: a Ferencvárost, a Mezőkövesdet és a Zalaegerszeget. Másutt azonban még csak kacérkodnak az edzések újrakezdésének gondolatával. A tabella utolsó előtti helyén várakozó ZTE-nél három napja dolgoznak ismét együtt a labdarúgók.

– A játékosok egy hónapig otthon egyénileg edzettek, de a futballban ez nem elég – indokolta a döntést lapunknak Sallói István sportigazgató. – Minden játékos egyszerre jön átöltözve, ki-ki a saját kocsijával, otthon zuhanyozik, és az edzés közben tartják a biztonságos távolságot egymástól. Ugyanakkor fontos, hogy labdával dolgozzanak, még ha nem is játszanak, mert bízunk benne, hogy május elején már tarthatunk rendes edzéseket, majd a hónap végén folytatódhat a bajnokság, és szeretnénk erre jól felkészülni. Tudtommal a futballistáink fegyelmezettek, az edzéseket leszámítva nem mennek sehova, ez elég ahhoz, hogy egészségesek maradjanak.

A ZTE játékosai – köztük Stieber Zoltán is – labdával edzenek már
Fotó: DVSC.hu/Derencsényi István

Más kluboknál is érdeklődtünk, ám amíg nem születik döntés az edzések folytatásáról, nem kívánnak nyilatkozni. Az viszont kiderült, hogy a tervek szerint hamarosan többen is csatlakoznak a Ferencvároshoz és a Zalaegerszeghez. Ahogy az egyik vezető elmondta, erre elsősorban nem is a fizikális felkészülés, hanem a mentális állapot javítása miatt lenne szükség. Különösen azon légiósok lelkiállapotát viseli meg a helyzet, akik egyedül maradtak itt, Magyarországon, nem tudnak beszélni senkivel, a televízió műsorait és az online média híreit sem értik, üres utcákat látnak az ablakon kinézve; nekik nagy szükségük van a közösségi élményre.

A Mol Fehérvár FC még nem tart itt, Joan Carrillo vezetőedző a klub honlapján elmondta, a játékosok az otthonaikban készülnek, és vasárnaponként kapják meg a következő hétre érvényes edzésprogramot. A honlap adta hírül azt is, hogy a kiesett bevételeket figyelembe véve a klub menedzsmentje, valamint az első csapat játékosai és a szakmai stáb tagjai egyetértettek abban, hogy a nemzetközi topbajnokságokban is megfigyelhető trendeket követve három hónapra módosítják szerződéseiket, és a munkát 20 százalékkal kevesebb bérért folytatják, mert most ezzel tudnak segíteni. Tegyük hozzá: Olaszországban egységesen 50, Barcelonában 70, Diósgyőrött 30 százalékos az átmenetinek szánt megvonás, ehhez képest a fehérvári alku nem is szól sokról.

Az általunk megkérdezett klubok egy részénél is tárgyalnak a játékosokkal. Információink szerint például Debrecenben is megszületett az elvi megállapodás 20 százalékról, de a részleteket még egyeztetni kell. Zalaegerszegen pedig inkább az okoz fejtörést, hogy a keret 80 százalékának lejár a szerződése június 30-án, és ha a bajnokság esetleges folytatása túlnyúlik ezen az időponton, akkor a hosszabbításról kell majd megegyezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.