Lesújtóak a felmérések eredményei

Tizedikként a labdarúgó NB I mezőnyéből ma a Paks is megkezdi az úgynevezett kis csoportos edzéseket, a Fehérvárnál és az Újpestnél továbbra is kivárnak. Berta Csaba, a lila-fehérek ügyvezetője elismerte, a bezártság hat hete alatt jelentősen visszaesett a játékosok erőnléte, ahogy fogalmazott, lesújtóak az eredmények.

2020. 04. 28. 14:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székesfehérváron és Újpesten is dicséretes őszinteséggel elismerik, égető szükség lenne a közös edzésekre, hiszen a játékosok erőnléte minden erőfeszítés ellenére visszaesett.

– Barta Gábor remek edzésprogramokat állít össze, a futballisták is profi hozzáállással dolgoznak, de azt láttuk, ami ilyenkor elkerülhetetlen. A játékosok erőállapota visszaesett, hiszen a pályán végzett csapatedzéseket sajnos nem lehet egy az egyben otthon pótolni – jegyezte meg Joan Carillo, a Fehérvár FC vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

– Túl vagyunk az erőnléti tesztelésen. Hiába készül egyénileg mindenki becsületesen, lesújtóak az eredmények. A játékosok lényegesen rosszabb állapotban vannak, mint amikor akár a téli, akár a nyári szünetről térnek vissza. Nem véletlenül, hiszen immár a hetedik hetet kezdtük meg az elzárkózás jegyében – Berta Csaba, az Újpest ügyvezetője még sarkosabban fogalmazott az érdeklődésünkre.

Mindkét klubnál tervezik, hogy visszatérnek az edzőpályára. – Készülünk arra, hogy minden vonatkozó előírást betartva a közeljövőben folytassuk az edzéseket. Akár kisebb csoportokban is, ha ezt írják elő a szabályok – jegyezte meg Carillo, de úgy tudjuk, a Fehérvárnál még nem tűzték ki a közös gyakorlások kezdetének időpontját.

– A héten igyekszünk szimulálni, miként is kivitelezhető a közös edzés, mert nincs erre központi protokoll – tette hozzá Berta Csaba. – Nem vagyok futballszakember, mások véleményére alapozva mondom, hogy a kiscsoportos, kontaktus nélküli foglalkozásoknak csekély a jelentőségük. Elsősorban ugyanis nem a játékosok technikai tudása kopik, hanem az erőnlétük esik vissza, ahogy utaltam rá, ezt mutatják az eredmények is. Igaz, a közös programokra lélektanilag is szükség lenne, mert a futballistákat megfosztották a munkavégzésüktől, s csak a média híreire vannak utalva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.