Még csak mestere van a formálódó Vasasnak

Amikor Apáthy Endre, az A-Híd Zrt. tulajdonosa bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg névszponzori szerződését az OSC vízilabdázóival, szárnyra kapott a hír – és ezt maga Apáthy Endre sem cáfolta –, hogy a jövőben a Vasas vízilabda-szakosztályát támogatja az építőipari vállalkozás. Többek között oly módon, hogy az OSC állítólag szélnek eresztett játékosai, Vad Lajos edző vezetésével, ezentúl az angyalföldiek együttesét erősítenék. Csakhogy a magyar vízilabda bonyolult világában semmi sem az, aminek látszik.

Ch. Gáll András
2020. 04. 30. 9:12
null
Úgy tűnik, Vad Lajos játékos nélkül távozik Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Valóban megyek a Vasasba, de egyelőre úgy tűnik, hogy egyedül – mondta lapunknak Vad Lajos. – Úgy tudom, mindenki vagy majdnem mindenki marad a Kondorosi úton, még Burián Gergő is, pedig ő már elígérkezett a Vasashoz. Aztán mégis marad.

Mint ahogy válogatottbeli társa, Erdélyi Balázs is.

– Meg tudom erősíteni, maradok az OSC játékosa. Hogy a többiekkel mi lesz, arról nem vagyok hivatott nyilatkozni, de nem tudok arról, hogy mennének a Vasasba – mondta a jobbkezes átlövő.

A „többiek” Hárai Balázst, Manhercz Krisztiánt, Buriánt, a kassai születésű, de pólóban magyarnak számító Bundschuh Eriket és Andrija Prlainovićot takarja. Utóbbit felhívtuk, és felköszöntöttük egy nappal 33. születésnapja után. – Én sem megyek a Vasasba, de nem is maradok az OSC-ben – közölte a szerb olimpiai bajnok. – A francia bajnok Marseille-hez szerződöm, amelynek komoly ambíciói vannak, és évről-évre fejlődik. A megállapodásunk három évre szól.

Manherczet is megkérdeztük, ő még egy kis türelmet kért, de az biztos, hogy ő sem a Vasasban folytatja. Manhercz egyébként tárgyalt a Szolnokkal, de ahogy Kovács István, a Tisza-partiak szakmai igazgatója elárulta, nem mozgattak meg minden követ a válogatott játékos leszerződtetése érdekében. – A honi vízilabdás közeg összezárt, és a maguk módján segítették a klubok a főszponzor nélkül maradt OSC-t – mondta a szakember. – Nem véletlen, hogy a Fradi például elengedte edzőnek Varga Dánielt a Nyéki Imre Uszodába. És úgy tudom, a kezdeti hírekkel ellentétben az újbudai önkormányzat is beszállt egy bizonyos összeggel.

Úgy tűnik, Vad Lajos játékos nélkül távozik
Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

Úgy tűnik tehát, hogy az OSC talpon marad, még ha kizárólag magyar játékosokkal is, hiszen a délszláv légió távozik. S hogy a Vasasból lesz-e nagy csapat? Apáthy Endre, az A-Híd Zrt. tulajdonosa bizakodó. Az idő mindenesetre senkit sem sürget. Olyannyira nem, hogy a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét jelen állás szerint augusztusra halasztotta a LEN, bár hivatalos döntés még nincs, ahogy azt Csurka Gergőtől, az európai szövetség sajtófőnökétől megtudtuk. S mivel teljes egészében még nem alakult ki a legjobb nyolc mezőnye, nagy valószínűséggel „befagyasztják” a tabellát, s azok vívják majd a Final 8-et, akik jelenleg a szóban forgó pozíciókon állnak.

Eközben a válogatott tegnap délelőtt elkezdte az edzéseket a Császár-Komjádi Uszodában, de az FTC-Telekom játékosai nélkül, akik már jó ideje a Népligetben gyakorolnak. Úgy tudjuk, kilencen voltak a Märcz Tamás vezette tréningen, az OSC-sek és a három szolnoki: Nagy Viktor, Angyal Dániel és Bátori Bence. Hogy a bajnokság folytatódik-e, és vajon mikor, arról május 11-én dönt a szövetség elnöksége. Vári Attila elnök mindenesetre optimista a folytatást illetően.

A hölgyek – már ami a válogatottat illeti – kedd óta edzenek, méghozzá karanténszerű körülmények között, hiszen a keret beköltözött a Császár-Komjádi Uszodához tartozó szállodába, a Hotel Császárba, és csak a tréningekre jönnek le onnan a játékosok. Természetesen minden játékos csak két negatív koronavírusteszt után csatlakozhatott a kerethez, ahogy a férfiaknál is.

Különleges helyzet, annyi szent; ilyen az, amikor a negatív hír a pozitívum.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.