Négy magyar a világranglista élén

Március eleje óta nem rendeznek nemzetközi cselgáncsversenyeket, „befagytak” a világranglisták is.  Az utánpótlás rangsorai szenzációs magyar eredményeket mutatnak: a juioroknál Özbas Szofi és Sipőcz Richárd, az ifjúsági korosztályban Mamira Luca és Kriza Anna is világelső súlycsoportjában.

Magyar Nemzet
Forrás: Judoinfo.hu2020. 04. 26. 20:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) világranglistáján a március elsején megrendezett varsói European Open-viadal óta nem lehetett pontokat gyűjteni. A Judoinfo.hu furcsa helyzetre hívja fel a figyelmet: mostanában mindenki csak veszít, a két évvel ezelőtti eredményeket és az azokkal gyűjtött pontokat időről időre törölni fogják a világranglistáról. Ami a felnőtteket illeti, versenyzőink közül Tóth Krisztiánt (MTK, 90 kg) jegyzik a legmagasabban, az ötödik helyen. A Top20-ban rajta kívül Karakas Hedvig (BHSE, 57 kg., 12.) és Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya, 48 kg, 17.) szerepel.

A junioroknál két magyar dzsúdós is a világranglista első helyén várja a járvány utáni újraindulást: a junior világ- és Európa-bajnok Özbas Szofi (Ceglédi VSE, 63 kg), valamint a junior vb- és Eb-bronzérmes Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE, +100 kg) egyaránt súlycsoportja legjobbja ebben a pillanatban. Karnyújtásnyira van az első helytől a junior vb- és Eb-bronzérmes Vég Zsombor (Ceglédi VSE, 100 kg), aki második a korosztályos világranglistán. Jelenleg még úgy fest, hogy a junior korosztály lehet az első, amely világversennyel kezdheti újra a dzsúdós életet: a versenynaptár szerint augusztus 17-én kezdődik számukra a világbajnokság Isztambulban – erre azonban nem lehet mérget venni.

Az ifjúságiak rangsorában is két világelsőnk van: az ifjúsági világbajnok Mamira Luca (Toto Sport, 40 kg) és a vb-harmadik Kriza Anna (Miskolci VSC, 48 kg) személyében. Farkas Bencét (Rákosvidéke Hajtós DSE, 55 kg) pedig a második helyen jegyzik súlycsoportjában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.