Az NBA egyetlen magyarjának még várnia kell az utolsó táncra

Dávid Kornéllal, az NBA történetének egyetlen magyar kosárlabdázójával beszélgetett a Nemzeti Sport Online nemrégiben élőben az Instagramon. A beszélgetés középpontjában a nagy sikerű The Last Dance című dokumentumfilm-sorozat állt, amely a Chicago Bulls 1997–1998-as bajnoki idényét mutatja be. Kicsit sértő, hogy az akkor a Bikáknál szereplő magyar kosaras nem szerepel a filmben. Dávid Kornél jelenleg a Milwaukee Bucks játékosmegfigyelőjeként dolgozik, erről a munkájáról is mesélt.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.hu2020. 05. 19. 17:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Furcsa, ha röviden akarnék válaszolni – jellemezte Dávid Kornél a sportélet leállásával, otthoni karanténnal is járó elmúlt két hónapot.

Kosárlabdában is berekesztették a bajnokságokat, így a játékosmegfigyelők élete is megváltozott.

– Lassan több mint két hónapja vagyok itthon. Élő mérkőzés már nem volt, így a felvételeket néztük, és továbbra is elemezzük a játékosbörzére érkező tehetségeket. Ezenkívül rengeteg konferenciahívás van, minden héten, sőt majdnem mindennap. Ezeken beszélünk a játékosokról, illetve várjuk, hogy az NBA hogyan dönt, mi lesz a szezon hátralevő részével, vagy hogy a draftot az előre meghatározott időpontban rendezik-e meg. Most még sok a kérdés, amelyre nem tudjuk a választ, de ugyanúgy próbálunk készülni, mint eddig, azzal a különbséggel, hogy nincsenek élő összecsapások.

Dávid Kornél amondó, ebben a helyzetben még több a munkája, mint korábban.

– Több, mert amikor az ember utazik, elmegy a meccsre, ott beszél, akivel csak tud, összeszedi az információkat, most viszont minden héten kétszer vagy háromszor meg van adva, hogy miből kell készülni, ehhez már az egyetemi játékosok nagy része is be van csatolva, őket pedig mi év közben annyira nem figyeljük, csak az amerikai játékosmegfigyelők, így sokkal több időbe telik ezeknek a fiataloknak a feltérképezése, a háttérinformációk összegyűjtése. Ez azt jelenti, hogy telefonon próbáljuk elérni az edzőket és azokat a személyeket, akik bizonyos játékosokról információkat tudnak szolgáltatni.

A Chicago Bullsról forgatott a The Last Dance című sorozat kellemes szórakozás a sportesemények nélküli hetekben.

– Nagyon tetszik! Vártam már, hogy elkészüljön, amikor először szó volt róla, hogy lesz ez a sorozat, azt mondták, hogy körülbelül két év múlva láthatjuk, én már akkor is azt kérdeztem, miért kell ennyit várni rá? Örültem, hogy előrébb hozták a premiert, most, amikor amúgy is ínséges időket élünk a kosárlabdában és más sportágakban is, nagyon jól megtalálták, hogy ezt az űrt kihasználják. Természetesen nagyon tetszik. Sok emléket felelevenített bennem, és ezeket a játékosokat, akikről szó van, az időben visszaugorva sikerül ugyanúgy látni, mint ami az emlékeimben megvolt róluk.

Dávid Kornél nem is tagadja, nagyon várta, hogy ő maga is, akár csak egy villanás erejéig, feltűnik a filmben, de sajnos egyik epizódban sem szerepelt. E téren tehát ő még ma is vár az utolsó táncra.

A teljes interjú IDE kattintva olvashatják.

109 NBA-fellépés, 5 pontos átlag

Dávid Kornél a 1998–1999-es szezontól 2001-ig összesen 109 NBA-mérkőzésen (11-szer kezdőként) lépett pályára a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons tagjaként. Az 1998–1999-es csonka szezonban a Bulls összes (50) meccsén szerepet kapott, áprilisban pedig megválasztották a hónap legjobb Bikájának. Amerikai karrierje során 5 pontot és 2.8 lepattanót átlagolt, két mérkőzésen is elérte a 20 pontot, valamint kétszer a dupla duplát is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.