Véleményes 11-es döntött a Diósgyőr javára a borsodi derbin

A labdarúgó NB I 26. fordulójának szombati mérkőzésein a Kisvárda 1-0-ra legyőzte az Újpestet, a Diósgyőr ugyancsak 1-0-ra verte a Mezőkövesdet, a Paks–Fehérvár találkozó pedig 0-0-ra végződött.

2020. 05. 30. 19:44
Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még pénteken Kaposváron kiütéses, 6-0-s ZTE-sikerrel kezdődött meg a labdarúgó NB I 26. fordulója – immár nézők előtt –, szombaton délután azonban a Kisvárda–Újpest mérkőzésen nem akart beindulni a gólgyártás. Pedig a lila-fehérek úgy léptek pályára, hogy nekik a döntetlen sem jó eredmény, mert ha a Paks legyűri a Fehérvárt, akkor a tizedik helyről a tizenegyedikre esnek vissza, és az bizony már kieső hely.

Az első félidő csak helyzeteket hozott, főleg hazaiakat, de a 43. percben akár az Újpest is megszerezhette volna a vezetést, Rácz hét méterről a kapufát találta el. Előny helyett viszont az 56. percben emberhátrányba kerültek a vendégek, Bognár játékvezető asszisztense jelzésére kiállította az ellenfelének könyökkel odacsapó román Calcant. S a 63. percben a Kisvárda is büntetett, egy jobbról középre tett labdát az ugyancsak román Bumba lőtt be hét méterről Banai kapujába (1-0). A 93. percben az Újpest kis híján egyenlített, de a Kisvárda kapusa, Dombó előbb Perosevic, majd Bacsa lövését védte nagy bravúrral; így maradt az 1-0, a lila-fehérek még nehezebb helyzetbe kerültek.

Szombaton este játszották a borsodi rangadót, a Diósgyőr a Mezőkövesdet fogadta, és ez a párosítás manapság tényleg rangadónak számít: a tabella ötödik helyezettje a harmadikat, a friss Magyar Kupa-döntőst fogadta. Az első játékrészben a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, de mégsem maradtunk „esemény” nélkül. A hosszabbításban a vendégektől Berecz egy párharc során hátranyúlva könyökkel megütötte Márkvártot, de megúszta sárga lappal. (Kisvárdán ugyanilyen mozdulatért kapott pirosat a vétkes.) Iványi játékvezető sárga lapot adott a szünetben a még ekkor is bőszen reklamáló hazai trénernek, Feczkó Tamásnak is. A Mezőkövesd már a szerdai kupadöntőre is készül, így Kuttor Attila vezetőedző három kulcsemberét, Cserit, Zivzivadzét és Karnyickit csak a második félidőben vetette be. Ám hiába erősített a Mezőkövesd, a 83. percben 11-esből a Diósgyőr szerezte meg a vezetést. Molnár lesről lépett vissza, így szerzett labdát, amikor elhúzták a lábát. Iszlai mindenesetre higgadtan a bal felső sarokba lőtte a büntetőt, ezzel a góllal nyert 1-0-ra a Diósgyőr. Ám a krónikába még az is bekerült, hogy a 88. percben Karnyickit második sárga lappal kiállították.

A Paks–Fehérvár találkozó 0-0-ra végződött.

NB I, 26. forduló:

Pénteken játszották:

Kaposvár–ZTE 0-6

Szombati eredmények:

Kisvárda–Újpest 1-0

Diósgyőr–Mezőkövesd 1-0

Paks–Fehérvár 0-0

Vasárnap játsszák:

Honvéd–Debrecen 18.55 (tv: M4 Sport)

Puskás Akadémia–Ferencváros 21.05 (tv: M4 Sport)

Az élcsoport állása: 1. Ferencváros 59 pont/25 mérkőzés, 2. Fehérvár 51/26, 3. Mezőkövesd 45/26, 4. Diósgyőr 40/26, 5. Puskás Akadémia 39/25.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.