Új sportigazgató az MLSZ-ben: Barczi Róbertre esett a választás

Bernd Strock távozása, 2017. októbere óta nem volt betöltve a sportigazgatói státusz az MLSZ-ben.

Forrás: MLSZ.HU2020. 05. 08. 14:18
null
Forrás: mlsz.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó, utánpótlás- és felnőtt edzői múlttal is rendelkező dr. Barczi Róbert több mint tíz éve tevékenykedik sportvezetőként, egy évig a Nyíregyháza Spartacus ügyvezető igazgatója volt, öt évig az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatójaként dolgozott, illetve öt és fél évig megyei szövetségi főtitkári posztot töltött be – olvasható a labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján. Bernd Storck 2017-es távozása óta a nem volt betöltve a sportigazgató poszt az MLSZ-ben.

Barczi Róbert (képünkön) 2015-től mostanáig az MLSZ versenyigazgatójaként dolgozott, eközben megszerezte az UEFA CFM oklevelét, az európai szövetség az utóbbi években mérkőzésellenőrként számított munkájára. Barczi Róbert tagja az UEFA Játékos Státuszi, Átigazolási és Ügynöki, valamint Mérkőzésügynöki Bizottságának, valamint megszerezte a Master's European Sports Government nemzetközi diplomát is.

Fotó: mlsz.hu

Barczi Róbert kinevezését követően nyilatkozott az mlsz.hu-n. – Az MLSZ elnöksége által az elmúlt években megteremtett alapot kell felhasználni arra, hogy egy szemléletváltással új irányba mozduljon el a labdarúgásunk. A következő időszakban minden a futballért tenni akaró emberrel szeretnék együtt dolgozni, a futballközösség minden tudására és tapasztalatra szükség van, leginkább az utánpótlás terén, ahol igazi fordulatra van szükség. A nemrégiben generációváltáson átesett szakmai bizottság komoly szellemi hátteret biztosít ahhoz, hogy ez a szemléletváltás megvalósuljon – fogalmazott a sportigazgató, kiemelte, a szövetség jelen pillanatban minden idegszálával a bajnokságok befejezésére koncentrál, hiszen jelenleg a legnagyobb kihívást a helyzet kezelése jelenti. Mint hozzátette, a bizottságban tagként szerepet vállaló, nemzetközi tapasztalattal rendelkező volt válogatott labdarúgó, Fehér Csaba a jövőben csatlakozik az igazgatóság munkájához.

A május 5-étől kinevezett Barczi Róbert mellett Kiss László is a szövetség szakmai munkáját erősíti a jövőben. A 33-szoros válogatott támadó, aki 2010 és 2013 között női szövetségi kapitányként dolgozott. – Szeretném, ha lendületet kapna a női utánpótlás-labdarúgás és a szakemberképzés, hiszen ezek jelentik az alapot a további fejlődéshez. A női utánpótlás-nevelő programnak a fiú programmal egyenértékűvé kell válnia – mondta el a női szakágvezető.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.