Újpesti pipával már kilenc pont a Fradi előnye az élen + videó

A Debrecen után az Újpest elleni elhalasztott mérkőzését is megnyerte a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben, így a szombati teljes, sorrendben a 26. forduló előtt kilenc pontra nőtt az előnye a Fehérvár ellen. A lilák pedig kapaszkodhatnak a bennmaradásért.

2020. 05. 27. 21:53
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisfaludy, a Labdarúgó és a Mildenberg utcában is álmosan ásítoztak a kissé kopottas porták, nem hogy a derbire összeverődő szurkolók, még az itt lakók sem mutatkoztak. Még hogy az ultrák és fanatikusok fegyelmezetlenek lennének! Lilák és zöldek, újpestiek és fradisták még e jeles napon sem szegték meg a maradj otthon társadalmivá lett normáját.

A Szusza Ferenc Stadionba lépve az üres lelátók mellett az tűnt egyből szembe, hogy a még Fehérvár elleni februári bajnokin széttúrt pálya a hosszú kihagyás egyik ritka nyertese: az elmúlt két és fél hónap elég volt arra, hogy végre összecsomózzák a szálakat; kifogástalan állapotú gyepszőnyeg várta a csapatokat.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/05/stadion.mp4"][/video]

Egész halkan jegyezzük meg, hogy ha már futballellenes a zárt kapu, legalább a magyar protokoll viszonylag emberséges: a maszkviselés inkább csak ajánlott, mint kötelező.

Az újpesti szokásokkal szakítva ezúttal elmaradt a himnusz, ellenben egyperces gyászszünettel emlékeztünk Balázsra és Gergőre, az elmúlt napok leszámolásának két ifjú áldozatára, akik ezek szerint Újpest-drukkerek voltak. Társaik „hangban” jelen voltak, a hangszórók lankadatlanul zúgták az ismert rigmusokat, ez az alapzaj elnyomta a harsány utasítások hangját.

A Ferencváros kezdte jobban a meccset, s már a 7. percben tetszetős támadás végén megszerezte a vezetést. Tokmac szöktette Isaelt, aki szépen lekészítette a labdát Bolinak, s az elefántcsontparti középcsatás higgadtan a jobb alsóba helyezett (0-1). A Fradi-tábor néma maradt...

Gyorsan magához tért az Újpest, átvette az irányítást, és helyzetei is akadtak. Simon Krisztián szép lövéssel a felső lécet trafálta telibe, Onovo ollózott kevéssel mellé, majd az első félidő utolsó eseményeként kapu előtti kavarodás végén Blazic a gólvonalról szabadított fel. Szünetre maradt tehát a 0-1.

A második félidő újpesti tűzijátékkal kezdődött, bár a sorozatos próbálkozásokból éppen a tűz hiányzott. Az 51. percben Tokmac akasztotta Nwobodót a félpályánál, majd a bocsánatáért esedezve hosszan simogatta a sértett feje búbját – Müller Cecília elszörnyed, ha látja.

Az addigi legnagyobb helyzetként szögletből Heris fejelt az 57. percben, nem elég pontosan, ezért Dibusz hárítani tudott. Ahogy teltek a percek, egyre inkább úgy tűnt, az Újpest, ha reggelig játsszák a meccset, akkor se rúg gólt, a Fradi pedig beérte a megszerzett eggyel, ami azt ígérte, nem változik az eredmény. Nem is változott, 1-0-ra nyert a Ferencváros.

Rebrov az Újpestet dicsérte

A mérkőzésből elég, ha a végeredményt rögzítjük, maga a játék olyan volt, mint a felvezetés: gyászos. Szergej Rebrov szerint a csapata gyengélkedése az Újpest jó játékával indokolható: „A legkeményebb ellenfél az NB I-ben, mindig képes valami különlegeset húzni„ – dicsérte Rebrov a lilákat.

Kilenc pontra nőtt ezzel a Szergej Rebrov csapatának az előnye a Fehérvár előtt. Nyolc forduló van hátra, nem behozhatatlan, de tetemes a Fradi fórja. A hétvégén az üldöző Vidinek könnyebb a dolga, hiszen szombaton Paksra, vasárnap a Fradi pedig Felcsútra látogat.

Az Újpestre pedig feszült hajrá vár a bennmaradás kiharcolásáért. Bár Nebojsa Vignjevics szerint a Fradi elleni teljesítmény a garancia erre. „A ma látott teljesítmény egyértelműen elég az NB I-ben maradáshoz. Ha a Fradi ellen ilyen jól és fegyelmezetten tudunk játszani, akkor ez a többi csapat ellen elég lehet” – értékelt a csapat vezetőedzője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.