Eltiltották a Kleinhesler Lászlót kiállító játékvezetőt – videó

A Horvát Labdarúgó-szövetség közleményben tudatta, hogy a fegyelmi bizottság játékvezetői testülete az idény végéig eltiltotta a vasárnapi játszott HNK Rijeka–NK Osijek kupaelődöntő játékvezetőjét, VAR-asszisztensét és négy fordulóban mellőzi az egyik partjelző szolgálatait is.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 06. 03. 7:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap rendezték Horvátországban a kupa elődöntőjét a HNK Rijeka és magyar válogatott középpályását, Kleinheisler Lászlót is bevető NK Osijek között. Az eszéki együttes 2-0-ra vezetett már, amikor Igor Pajac játékvezető az 56. percben második sárga lappal kiállította a becsúszással egy ütemet elkéső magyar játékost. Ez fordulópontnak bizonyult, a Rijeka ezek után kiegyenlített, majd 3-2-re meg is nyerte a mérkőzést, és ezzel döntőbe jutott. A horvát szövetség fegyelmi bizottságának játékvezetői testülete az ellenőri jelentés és a mérkőzés felvétele alapján alaposan elmarasztalta a 34 éves Igor Pajacot, aki három, eredményt is befolyásoló hibát követett el: elmulasztott egy piros lapot megadni már a 4. percben, tévesen büntette sárga, majd piros lappal Kleinheisler Lászlót, és a 70. percben tévesen ítélt büntetőt a Rijeka javára. Mindezért Igor Pajic ebben az idényben már nem vezethet mérkőzést, és így járt Fran Jovic videóbíró-asszisztens is, Ivica Modric partjelző pedig négy meccsre szóló eltiltást kapott.

 

A 13 sárga és két piros lappal színesített mérkőzés utójátéka sem volt mentes a botránytól, a stadion előtti parkolóban ugyanis állítólag Eros Grezda, az eszékiek albán játékosa ököllel fejbe vágta a hazaiak mindent eldöntő tizenegyesét értékesítő Antonio Colakot. A rendőrségnek kellett rendet tennie, Colak nem szenvedett súlyos sérülést, de az ügyben az ellenőri jelentésből kiindulva vizsgálat indult.

Az eset nem mindennapos, mint ahogyan az sem, hogy egy nemzeti vagy nemzetközi szövetség nyilvánosságra hoz egy játékvezetőt elmarasztaló ellenőri jelentést és fegyelmi határozatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.