Karantén alá helyezték egy teljes futballcsapatot Ukrajnában

Karantén alá vonták a Karpati Lviv labdarúgócsapatának teljes keretét, miután kiderült, hogy a klub játékosai és további alkalmazottai közül 25-nek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Forrás: MTI2020. 06. 03. 10:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrán Labdarúgó Liga közleménye szerint a Karpati Lviv egyesület tagjainak legalább két hétig elzártan kell élnie. A fertőzött játékosok és a klub alkalmazottai házi karanténban vannak. A csapat két mérkőzését elhalasztották.

A vizsgálatokat azután végezték el, hogy a fertőzöttség gyanúja miatt vasárnap elmaradt a gárda hazai bajnokija a Mariupol ellen. Hétfőn a teljes csapat mellett a személyzetet is ellenőrizték, és kiderült: tizenegy futballistán kívül pozitív tesztet produkált tizenöt stábtag, köztük több edző is.

Ukrajnában március közepe óta nem rendeztek mérkőzéseket a világjárvány miatt, a bajnokság szombaton folytatódott. Az országban eddig mintegy 24 300 esetet regisztráltak, a halálos áldozatok száma több mint 700.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.