időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Már vonal fölött az Újpest, tovább mélyült a Loki válsága

Szilágyi László
2020.06.09. 21:14
Már vonal fölött az Újpest, tovább mélyült a Loki válsága

Tovább tart a Debrecen vesszőfutása: a kieső helyen álló hétszeres bajnok 3-1-re kikapott az Újpest vendégeként az NB I kiesési rangadóján. Kondás Elemér második eljövetele kudarccal kezdődött, Predrag Rogan kinevezése egyelőre telitalálat Újpesten, a szerb edző vezetésével a Honvéd után a Lokit is legyőzte a kiesés elől menekülő lila-fehér csapat.

Kondás Elemér visszatért. A Loki edzője mereven állt a Szusza-stadionban, görcsösen figyelte csapata bemelegítését, miközben korábbi játékosa, Dombi Tibor szorgalmasan pakolta a bójákat. A kieső, 11. helyre sodródott Debrecen múltjának két meghatározó egyénisége az Újpest elleni hatpontos kiesési rangadón került újra előtérbe. A játéknap előtt a lilák egy ponttal és két hellyel előzték meg a Debrecent. Kondást tényleg semmi sem tudta kizökkenteni, szinte szuggerálta a játékosait, hogy legalább olyan eredményes legyen a belépője, mint 2011 tavaszán, amikor szintén menet közben vette át a stafétát Debrecenben.

Kollégája, a két hete kinevezett Predrag Rogan a múlt héten 1-0-s győzelemmel mutatkozott be Újpesten. A vezetést jelentő gól most hamarabb érkezett, mint a Honvéd ellen: Kire Risztevszki a 9. percben egy szöglet után passzolt a Loki kapujába. Roganék egy kupacban ünnepeltek, Kondás megvakarta a tar fejét. Nem erre számított… Még fél óra sem telt el a meccsből, amikor lehívta Csősz Richárdot, a sértődött középpályás nem fogadta a felé nyújtott kezét. Haruna Garba és Bényei Balázs örömmel vette volna a pacsikat, de mindkét vendégjátékos elhibázta az egyenlítési lehetőséget. Az iram erős közepes volt, a színvonalra a tét nyomta rá a bélyegét. A Loki erőlködött, az Újpest kivárásra, kontrákra játszott.

A szünetben eleredt az eső, de nem csak az elázott inge miatt lehetett bosszús Kondás Elemér: alig telt el három perc a második félidőből, amikor Simon Krisztián hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba.

Potyagóllal szépített a Loki, s mire a hangosközlő kisilabizálta, hogy Heris testét érte legutóbb a labda, visszaállt a kétgólos különbség: a rendezetlen vendégvédelem bizonytalanságát kihasználva a lilák csapatkapitánya, Simon fejelt gólt közelről. A hátralevő időben még nagyobb különbség is kialakulhatott volna a két csapat között, de az Újpest könnyelműen bánt a helyzeteivel. A Debrecen maradt a 11. helyen, az Újpest Predrag Rogannal rálépett a győzelem ösvényére, a Honvéd elleni sikert egy újabb követte, s pontszámban befogta a hetedik Kisvárdát, amely korábban 1-1-et játszott a Mezőkövesd ellen.

Fotók: Mirkó István

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.